Portal Pszczelarski


Brzescy pszczelarze na Ukrainie 2018

Pietro Senkiw częstuje miodem. Autor zdjęcia: Filip Janusz

Pietro Senkiw częstuje miodem. Autor zdjęcia: Filip Janusz


Grupa polskich i ukraińskich pszczelarzy. Autor zdjęcia: Filip JanuszPietro Senkiw częstuje miodem. Autor zdjęcia: Filip JanuszPiwnica na nukleusy. Autor zdjęcia: Filip JanuszPszczelarska biesiada nad jeziorem. Autor zdjęcia: Filip JanuszPszczelarska biesiada nad jeziorem. Autor zdjęcia: Janusz FilipPszczelarska biesiada nad jeziorem. Autor zdjęcia: Janusz FilipW pasiece u Romana Kuczyńskiego. Autor zdjęcia: Janusz FilipUle w skansenie Gaj Szewczenki we Lwowie. Autor zdjęcia: Filip JanuszStare ule w skansenie Gaj Szewczenki we Lwowie. Autor zdjęcia: Filip JanuszSkansen Gaj Szewczenki na Ukrainie. Autor zdjęcia: Filip Janusz

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Kaczka po mazursku

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem