Portal Pszczelarski


Wycieczka pszczelarzy PZP w Tarnowie i WZP w Rzeszowie na Ukrainę 2017

Pszczelarze z Pogórskiego Związku Pszczelarzy w Tarnowie oraz Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie w czerwcu 2017 r. udali się na wycieczkę na Ukrainę. Poznali metody pszczelarzenia oraz specyfikę pszczół na Ukrainie oraz uczestniczyli w konferencji naukowej. Łącznie pokonali 1000 km po ukraińskich drogach.

Zobacz również:

Wyjazd pszczelarzy PZP w Tarnowie i WZP w Rzeszowie na Ukrainę 2017 (relacja z wyjazdu)

Cmentarz Łyczakowski na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakCmentarz Orląt na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakCmentarz Orląt na Ukrainie. Wycieczka pszczelarzy. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakGrób Marii Konopnickiej na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakGrób prof. Ciesielskiego na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakGrób prof. Ciesielskiego na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek WojdakInstytut Vuczkowe na Ukrainie. Autorzy zdjęć: Janusz Filip, Marek Wojdak

Liczba wyświetleń galerii: 3324



  Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem

Filet limonkowo-miodowy z ziołami

Szynka miodowo-musztardowa z rozmarynem

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto orzechowe z miodem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie