Portal Pszczelarski


V Krzeszowickie Miodobranie

Asortyment wystawcy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata Gasek

Asortyment wystawcy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata Gasek


Stoiska wystawców podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoisko pasieki z Krzeszowic podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekUl podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska wystawiennicze podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekAsortyment jednego z wystawców V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekFontanna na Krzeszowickim Rynku. Autorka zdjęcia: Renata GasekPanorama przedstawiająca stoiska wystawców V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska wystawców podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekBaner promujący zbiórkę miodów dla podopiecznych Schroniska dla osób niepełnosprawnych Fundacji im. Brata Alberta w Radawnowicach podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekBaner promujący V Krzeszowickie Miodobranie. Autorka zdjęcia: Renata GasekAsortyment wystawcy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekStoiska pszczelarzy podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekWystawa prac związanych z pszczelarstwem podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekRoll-up Stowarzyszenia Pszczelarzy Powiatu Krakowskiego podczas V Krzeszowickiego Miodobrania. Autorka zdjęcia: Renata GasekPomnik Kazimierza Wyki, profesora Uniwersytetu Jagiellońskiego, historyka i krytyki literatury. Autorka zdjęcia: Renata Gasek

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły