Portal Pszczelarski


Pszczoły z pasieki Barbary Rutyny

Pszczoła zbieraczka na pożytku. Autorka zdjęcia: Barbara Rutyna

Pszczoła zbieraczka na pożytku. Autorka zdjęcia: Barbara Rutyna


Pszczoły na wylotku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaSkupisko pszczół na wylotku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPszczoła pokryta pyłkiem. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPszczoła na pożytku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPracowita pszczoła. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPszczoła zbieraczka na pożytku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPszczoła na ogóreczniku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaPszczoły na wylotku. Autorka zdjęcia: Barbara RutynaSkupisko pszczół na wylotku. Autorka zdjęcia: Barbara Rutyna

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele