Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Tematy nie związane z pszczelarstwem

Wakacje 2015 - gdzie się wybrać? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1431

Zaloguj się aby obserwować temat

factis

2015-04-02 09:20:12

Choć tytuł może być mylący, bo każdy myśli o wakacjach w lecie, ale my pszczelarze dobrze wiemy, że wtedy nie ma możliwości udania się nawet na kilka dni na urlop. Zakładam ten temat bo może ktoś może polecić jakieś fajne rozwiązanie spędzenia tegorocznych wakacji późną jesienią lub zimą? Mile widziane jakieś namiary.

blondynekkrk

2015-04-05 11:05:14

jako nie pszczelarz wybieram się nad morze do Pobierowa ;) tanio i solidnie :) w zimie polecam Zakopane chociaż coraz więcej tam osób i coraz mniej miejsca do parkowania...

Lukasz_Baniak

2015-04-05 22:21:09

Zdziwisz się ale także polecę Ci morze. Wybrałem się kilka lat temu nad morze do Unieścia ośrodek Eden Spa. Polecam. Działają przez cały rok. Mają pyszne jedzenia, basen, sauny i jacuzzi. Można wypocząć w raczej starszym towarzystwie (średnia wieku powyżej 50 lat) - albo ja tak trafiłem.

michal1972

2015-04-09 18:58:24

O wakacjach to zacznę myśleć dopiero pod koniec września. Marzy mi się w tym roku Zakopane, tak jak blondynekkrk napisał. Martwi mnie tylko to, że górali interesują tylko "dutki" i że po ciężkim sezonie wydoją z człowieka ostatnie złotówki. Pożyjemy - zobaczymy.

augustovski

2015-05-03 12:16:44

ja chyba wybieram się do włoch - do rzymu loty są super tanie - http://rzym.skyfly.pl/. później kieruję się na południę - neapol, kalabria, sycylia.

blondynekkrk

2015-05-25 10:13:01

Faktycznie bilety od 140zł do Rzymu to tanioszka. Ja leciałem do Mediolanu Ryanairem za 40zł w jedną stronę :) Ale Rzym był zawsze droższy i to dużo.

@michal1972 przyzwyczaisz się. Mieszkam w Krk i za każdym razem jak jadę do Zakopca to klnę jak szewc. Górale nie myślą o niczym innym jak o kasie. Zajeżdżają konie, omijają przepisy robią "serki owcze" a nie oscypki. Ręce opadają.

Aslana

2015-06-07 11:37:05

Ja w tym roku tez zdecydowałam się na Pobierowo i wiem, że będę się tam świetnie bawić:)Domek u Stasia mam już wynajęty.
http://www.mojeurlopy.pl/noclegi/pobierowo

arek

2015-06-09 09:55:02

Pobierowo ekstra. Fajne jest Łeba też.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Szybki piernik z miodem na święta

Pierniczki z miodem na święta - wersja 1

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu