Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

po trzech dniach sie skrystalizował Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1238

Zaloguj się aby obserwować temat

juras

2015-06-04 10:20:38

witam odwirowałem miodzik a on po trzech dniach się skrystalizował nie wiem czy to dobrze?jestem początkujący więc pytam

michal1972

2015-06-04 11:30:59

@juras, prawie ze 100% pewnością masz miód rzepakowy. Nic dziwnego, że skrystalizował tak szybko. Taka natura tego miodu.

juras

2015-06-04 18:42:29

dzięki za odpowiedz bo już myślałem ze coś skopałem

Lukasz_Baniak

2015-06-05 11:35:00

Juras, jak dbasz o higienę w pracowni to niczego "nie skopiesz". Też jestem pewien, że rzepak przeważa i stąd taka szybka krystalizacja. Możesz miód kremować, żeby można było go lepiej rozsmarowywać na kromce.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Szaszłyki z marynatą miodową