Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Czym można zdenerwować pszczelarza? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1651

Zaloguj się aby obserwować temat

banan

2015-02-05 08:17:51

odpowiadajac w temacie: http://www.portalpszczelarski.pl/forum/4/238/czy_pszczoly_gryza.html stwierdzilem, ze warto zalozyc taki temat i podzielic sie tym, co nas denerwuje.

Mnie osobiscie irytuje jak wlasnie ktos spyta czy moje pszczoly gryza. Za kazdym razem musze tlumaczyc, ze pszczoly zadla, a nie gryza... to nie pomaga, i tak sie pojawia od czasu do czasu takie pytanie...

jak to jest u was?

michal1972

2015-02-05 18:29:34

Mnie nie pytają o to czy moje pszczoły gryzą, bo sprzedaję miód z dala od pasieki, tak więc klienci nie widzą moich uli, a tym bardziej pszczół. Ale faktycznie czasem potrafią się pojawić zadziwiające pytania, jak np. dlaczego mam taki drogi miód, skoro w Biedronce można kupić go za 12 zł.

blondynekkrk

2015-02-06 13:09:28

Sam się tak jeszcze kiedyś pytałem, jak nie zacząłem się interesować pszczelarstwem. Było jeszcze, czy miód się nie popsuł skoro jest skrystalizowany... teraz mi wstyd ;)

Lukasz_Baniak

2015-02-09 08:42:44

Czy miód zawiera cukier?

mati

2015-02-10 08:31:10

czy pszczoly spiom?

michal1972

2015-02-17 12:57:21

Mimo to, że klienci nas czasem zaskakują, to myślę, że się wszyscy ze mną zgodzicie, że najczęstszym pytaniem jakie otrzymujemy jest: "Czy ten miód jest prawdziwy?"

Ot tak sobie przypomniałem o tym dzisiaj...

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Biały miód leśny z Mount Oku