Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Polski Związek Pszczelarski - opinie Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2418

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-01-13 17:29:23

Co myślicie o PZP? Poczytałem sobie ostatnio opinie na innym forum i aż oczom nie wierzę. Czy Polski Związek Pszczelarski, który powinien dbać o dobro pszczelarzy, poważnie jest tak niepoważaną instytucją? Pojawiają się opinie, że to "chłopaczki, w krótkich majteczkach śniących o cukrowni lub zasysajacych rocznie za delegacje po 40 tys. zł", albo że związek przypomina zombie. Jakie jest Wasze zdanie na temat tej instytucji?

Lukasz_Baniak

2015-01-14 08:49:06

A czego Ty się spodziewasz od organizacji, której prezes robi/ł co chce/iał? Dlaczego aż tyle organizacji pszczelarskich powstało w ostatnim czasie? Po prostu pszczelarze powiedzieli dość i wzięli sprawy we własne ręce.

mati

2015-01-14 12:30:21

sie piensc zaciska jak slysze o pzp niedajcie sie zwiesc to banda kanciarzy

banan

2015-01-14 19:37:50

no niestety kazdy ma swoje zdanie. ja tam uwazam, ze pzp powinno funkcjonowac choc trzeba by wprowadzic kilka zmian organizacyjnych. pzp ma byc dla pszczelarzy a nie przeciwko nim, a tak teraz jest

factis

2015-01-15 11:37:08

@blondynekkrk, nawet wiem gdzie to znalazłeś! To są wypowiedzi archiwalne. Teraz zmienia się wszystko na lepsze. Dobrze, że się co bardziej ogarnięci wzięli za zakładanie stowarzyszeń i odcięli się od wszystkiego. W ten sposób skorzystali na tym i korzystają po dziś dzień. Jest swoboda należenia do organizacji, choć bez udziału w którejkolwiek mamy troszkę pod górkę (brak refundacji itp.).

blondynekkrk

2015-01-19 14:01:32

Widzę, że trafiłem w punkt zapalny. Poważnie jest tak źle, czy to tylko mentalność Polaków, że na wszystko trzeba narzekać?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele