Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Polski Związek Pszczelarski - opinie Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2465

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-01-13 17:29:23

Co myślicie o PZP? Poczytałem sobie ostatnio opinie na innym forum i aż oczom nie wierzę. Czy Polski Związek Pszczelarski, który powinien dbać o dobro pszczelarzy, poważnie jest tak niepoważaną instytucją? Pojawiają się opinie, że to "chłopaczki, w krótkich majteczkach śniących o cukrowni lub zasysajacych rocznie za delegacje po 40 tys. zł", albo że związek przypomina zombie. Jakie jest Wasze zdanie na temat tej instytucji?

Lukasz_Baniak

2015-01-14 08:49:06

A czego Ty się spodziewasz od organizacji, której prezes robi/ł co chce/iał? Dlaczego aż tyle organizacji pszczelarskich powstało w ostatnim czasie? Po prostu pszczelarze powiedzieli dość i wzięli sprawy we własne ręce.

mati

2015-01-14 12:30:21

sie piensc zaciska jak slysze o pzp niedajcie sie zwiesc to banda kanciarzy

banan

2015-01-14 19:37:50

no niestety kazdy ma swoje zdanie. ja tam uwazam, ze pzp powinno funkcjonowac choc trzeba by wprowadzic kilka zmian organizacyjnych. pzp ma byc dla pszczelarzy a nie przeciwko nim, a tak teraz jest

factis

2015-01-15 11:37:08

@blondynekkrk, nawet wiem gdzie to znalazłeś! To są wypowiedzi archiwalne. Teraz zmienia się wszystko na lepsze. Dobrze, że się co bardziej ogarnięci wzięli za zakładanie stowarzyszeń i odcięli się od wszystkiego. W ten sposób skorzystali na tym i korzystają po dziś dzień. Jest swoboda należenia do organizacji, choć bez udziału w którejkolwiek mamy troszkę pod górkę (brak refundacji itp.).

blondynekkrk

2015-01-19 14:01:32

Widzę, że trafiłem w punkt zapalny. Poważnie jest tak źle, czy to tylko mentalność Polaków, że na wszystko trzeba narzekać?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bananowe chipsy z miodem