Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Imprezy pszczelarskie w Polsce Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3974

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-10-07 11:03:43

@Lagnapis, a czy nie zajmie się wtedy takim pszczelarzem lekarz weterynarii i nie nałoży jakiejś kary?

Lukasz_Baniak

2014-10-11 08:51:30

@blondynekkrk pełno osób prowadzi swoje pasieki bez zgłoszenia ich do weterynarii. Jeszcze polskie prawo jest niedoskonałe, więc zdarzają się takie przypadki. Ja się szczerze obawiam tego, że osoby bez jakiejkolwiek wiedzy wezmą się za pszczelarzenie. Później się im znudzi albo nie będą w stanie sobie poradzić z chorobami i zamiast przekazać rodziny komuś kto się na tym zna, to zostawią je na pastwę losu... co jak wiemy spowoduje dalsze rozprzestrzenianie się chorób.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sos malinowo-miodowy

Kurczak w różowej marynacie

Marlenka - ciasto z miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym