Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

pszczoły na balkonie-pomocy! Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1585

Zaloguj się aby obserwować temat

martaannnaw

2020-04-28 11:13:58

Dzień dobry, mam problem i szukam pomocy u znawców. Na moim balkonie pszczoły (nie są to osy ani murarki) zaczęły interesować się drewnianą skrzynką. Regularnie widzę jak wchodzą w szczelinę w deskach i znikają wewnątrz drzwiczek. Jak sobie w nimi poradzić? Nie chcę robić im krzywdy ale nie ukrywam, że chciałabym się ich pozbyć z balkonu. Czy jest jakiś sposób żeby je odstraszyć/zniechęcić?
Dziękuję za wszelką pomoc
Bardzo proszę o pomoc.

martaannnaw

2020-04-28 13:42:26

Dodatkowo zaczęły bardzo interesować się deskami, którymi wyłożona jest elewacja budynku i wchodzą pod listwy. O ile skrzynię mogę wyrzucić to co ze ścianą? :(

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Właściwości miodu rzepakowego

Marketing pszczelarski w praktyce - produkt

Klon tatarski – roślina miododajna

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Słodka sałatka z kurczakiem