Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź
Oszukany miód w związku? Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 5580Zaloguj się aby obserwować temat
arczi
2018-06-04 19:12:13
Rozumiem że każde rzemiosło raczej dba o reputację dlatego postanowiłem się o tym przekonać pisząc tutaj.
Natknąłem się ostatnio na pewną kobietę sprzedającą miody na targu w dąbrowie górniczej. Miała ona jak twierdziła miód malinowy. Gdy na niego spojrzałem wydał mi się bardzo podejrzany (patrz zdjęcia) ktoś potrafi potwierdzić czy ten pszczelarz rzeczywiście istnieje, a miód nie jest po prostu sztucznym miodem z dodatkiem soku malinowego?
Załączniki:

oro54
2018-06-05 20:49:16
Na pewno nie jest to nektarowy miód malinowy. Płynny miód malinowy jest miodem jasnym, a krupiec staje się niemal biały.
arczi
2018-06-05 22:40:04
Świetnie, właśnie o to mi chodziło, ciekaw jestem czy ten Pan rzeczywiście ostemplował własnym nazwiskiem to oszustwo... Nawet nie trudno jest znaleźć kontakt, numer KRS jego firmy znalazłem bez problemu... Jak znajdę chwilę to zadzwonię do tego Pana, bo nie lubię być oszukiwany, a może ten Pan się czegoś nauczy.
blondynekkrk
2018-06-09 12:08:07
Być może warto sprawę zgłosić na policję. Oszustów warto pozbywać się najszybciej jak to możliwe. Co by nie psuć rynku.
arczi
2018-06-11 20:17:03
Dziś zadzwoniłem do tego Pana i twierdzi on, że on sam sprzedaje miód do ręki i nie robi tego w Dąbrowie. Sam też potwierdził, że jest świadomy tego że ludzie mogą kupować miód u niego a potem przelewają do jego słoików 'podróbkę'. Wygląda na to że najprościej w takiej sytuacji byłoby odwiedzić targ w Dąbrowie i poszukać Pani która tam sprzedaje ten badziew, postraszyć policją i dowiedzieć się kto jej kazał to sprzedawać, bo z rozmowy z nią na targu podczas kupna wywnioskowałem, że ma swoją 'szefową' ;)
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
25 Kwietnia 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
24 Kwietnia 2026
22 Kwietnia 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
14 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Kwalifikacje rolnicze – czym są, co dają i jak je uzyskać
19 Marca 2026
Ostatnio dodane tematy:
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026
Wystawa ogrodnicza Barzkowicka Wiosna 2026
10 Marca 2026
Najaktywniejsi w tym tygodniu:
1. Kryspin: 2
2. bllego: 1