Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Szkoła przygotowująca do zawodu pszczelarza Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1614

Zaloguj się aby obserwować temat

Julia Zając

2016-08-29 19:08:32

Witam wszystkich serdecznie :)

Jestem tu całkiem nową osobą i z góry przepraszam za umieszczanie następującego pytania w nieadekwatnej rubryce ale nie wiedziałam w którym temacie zadać to pytanie :(
Zainteresował mnie jakiś czas temu temat pszczelarstwa i chciałabym przystąpić do nauki w tym zawodzie. Pytanie moje brzmi: czy na śląski istnieje jakaś szkoła lub związek, który prowadzi zajęcia i przygotowuje do zawodu?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź oraz wyrozumiałość i pozdrawiam :)

tulipan

2016-08-30 19:12:34

droga julio wszysyko co chcesz wiedziec o pszczolach pojedz do pszczyny kolo katowic

michal1972

2016-08-31 21:16:00

Jeżeli wierzyć stronie Polskiego Związku Pszczelarskiego to o pszczelarstwie (a pewnie bardziej w kontekście apiterapii) można dowiedzieć się na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach...

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Ciasteczka imbirowe z miodem