Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Badania miodu - analiza pyłkowa Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1669

Zaloguj się aby obserwować temat

tommi

2021-06-02 12:05:14

Szanownych Państwa pszczelarzy zapraszam do skorzystania z usług analizy miodu w tym analizy pyłkowej, badania pH czy przewodnictwa https://sklepsajtom.pl/badania-miodu

Załączniki:

Badania miodu - analiza pyłkowa

tommi

2022-05-10 19:09:15

Badania laboratoryjne miodu wykonywane przez laboratorium badawcze SajTom Light Future

- analiza pyłkowa - mikroskopowa identyfikacja pyłku dominującego (przykład na zdjęciach) - cena 50 zł
- analiza pyłkowa pełna - mikroskopowa identyfikacja pyłku dominującego i pyłków dodatkowych wraz z określenie procentowego udziału pyłków - cena 70 zł
- pH miodu - metodą potencjometryczną - cena 10 zł
- przewodność elektryczna - cena 10 zł
- zawartość wody - cena 10 zł
- oznaczanie liczby diastazowej metodą spektrofotometryczną - 50 zł
- oznaczanie zawartości proliny metodą spektrofotometryczną - 50 zł

A także analiza wosku / węzy metodą FTIR na zafałszowanie stearyną czy prarafiną

Próbki w ilości minimum 50 mL należy wysłać na adres
SajTom Light Future
Wężerów 37/1
32-090 Słomniki

dołączając wykaz zleconych badań oraz dane kontaktowe
Ceny są cenami brutto, wystawiamy faktury Vat lub paragony

Więcej informacji pod nr tel. 783824201 lub 12 3125358

Zlecenia można realizować za pośrednictwem sklepu https://sklepsajtom.pl/badania-miodu

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Pszczoły i pszczelarstwo trzech kontynentów - zaproszenie na wykład

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Bastani – perskie lody szafranowe

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Nan-e qandi