Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Produkty pszczele

Dezynfekcja suszu pszczelego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2109

Zaloguj się aby obserwować temat

Adam_Poch

2017-02-27 21:19:00

Witam, proszę o informację na czym polega dezynfekcja suszu pszczelego?

oro54

2017-02-28 20:08:51

Można susz potraktować oparami lodowatego kwasu octowego, można ramki z suszem wymrozić w zamrażarce, lecz nic nie zastąpi co rocznej wymiany plastrów gniazdowych na nowe. Następuje wtedy zdecydowana redukcja różnych patogenów w ulu, a i produkcja wosku znacząco się zwiększa.

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Jak rozpoznać dojrzały miód?

Znakowanie matki pszczelej

Jak rozróżnić czerw?

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem