Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Sprzedaż bezpośrednia - czy wystarczy by sprzedawać w internecie? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2801

Zaloguj się aby obserwować temat

DuzoMiodu

2020-05-03 23:20:15

Witam, zakładam sklep internetowy, zrobiliśmy regulamin. Mamy pozwolenie na sprzedaż bezpośrednią od weterynarza. Twierdzi on, że to zupełnie wystarczy do sprzedaży przez internet. Jenak w rozporządzeniu jest zastrzeżenie, że sprzedaż bezpośednią można prowadzić tylko w danym województwie lub województwach sąsiadujących. Co jeśli w moim sklepie zamówi ktoś z drugiego końca Poslki? Czy ktoś miał jakiś problem związany ze sprzedażą internetową jako bezpośrednią. Regulami sklepu jaki zrobiliśmy można przeczytać na naszej stronie duzomiodu.pl (w stopce) DuzoMiodu.pl

opawskabarc

2021-07-30 23:39:29

Spokojnie możesz sprzedawać w internecie, jest na to interpretacja skarbówki, wówczas sprzedaż bezpośrednie przez internet jest traktowana jako sprzedaż osobista - producent klient w obrębie miejsca pozyskania. https://opawska.pl

Kornelia-kami

2022-11-28 10:18:58

Tutaj masz dokumenty, które trzeba wypełnić do sprzedaży bezpośredniej: https://rozowyulik.pl/pozwolenie-na-sprzedaz-bezposrednia-miodu-omowienie-i-wzory-dokumentow/ dotyczy to jednak województwa lubuskiego, bo słyszałam, że różnie podchodzą do tematu w różnych województwach.

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio dodane posty:

Gdzie kupić nasiona kwiatów miododajnych?
10 Maja 2023

10 Maja 2023

Konsystencja miodu.
10 Maja 2023

Konsystencja miodu.
30 Kwietnia 2023

24 Kwietnia 2023

Problem z rodziną
16 Kwietnia 2023

Ostatnio dodane tematy:

Konsystencja miodu.
30 Kwietnia 2023

Problem z rodziną
16 Kwietnia 2023

Rabunek?
03 Stycznia 2023

Zdrowy jak Romiód! Przebadano miód z uli z recyklingu 2022
08 Grudnia 2022

Aplikacja do organizacji pracy w pasiece
07 Listopada 2022

Najaktywniejsi w tym tygodniu:

Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Śliwa domowa – roślina miododajna

Rozróżnianie mateczników - mateczniki rojowe

Jak wykonać świeczkę z wosku pszczelego?

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Pierniczki świąteczne z miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.