Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Przepis na nalewkę z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4866

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

factis

2014-09-05 09:34:27

Wypróbowane. Nie wiem czy tak miało być, ale moja po dwóch kieliszka - poniewiera. Może przesadziłem ze spirytusem?

michal1972

2014-09-09 08:05:57

@factis, a jaki miód użyłeś? Polecam gryczany.

michal1972

2014-11-27 10:15:19

I jak kolego factis? Wypróbowałeś mój przepis kolejny raz?

marcin

2014-11-29 10:04:17

Michale, ja wczoraj wypróbowałem Twój przepis. Nie czekałem kilka dni. Wymieszałem składniki rano, wieczorem skosztowałem i... jestem pod wrażeniem! Zgadzam się, że potrafi "sponiewierać". Po drugim kieliszku trzeba spasować. Ale oczywiście zrobiłem nalewkę na smaczka, a nie by się upijać. Gorąco polecam!

michal1972

2014-12-05 14:50:37

Tak, nalewka miodowo-cytrynowa jest do smakowania i do ewentualnego leczenia się gdy jakieś choróbsko zaczyna atakować. Cieszę się, że smakuje. Mniej cieszy, że "poniewiera", ale to może też zależy od mocnej głowy...

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Amarantus z miodem i migdałami

Krem czekoladowo-owocowy z bazylią

Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Kasa fiskalna - czy sprzedając miód musisz ją mieć?

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka po mazursku

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

Plackowe brownie z cukinią i miodem

Miód z dziką różą