Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Przepis na nalewkę z miodem Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4867

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Lukasz_Baniak

2014-08-03 08:06:38

Zna ktoś jakiś dobry przepis na smaczną naleweczkę?

michal1972

2014-08-06 09:45:10

Najlepsza nalewka z wykorzystaniem miodu jest zarazem najprostsza. W stosunku 1:3 mieszasz sok wyciśnięty z cytryn, płynny miód oraz spirytus. Wszystko wlewach do butelki, porządnie wstrząsasz i odstawiasz na 2-3 dni. Gorąco polecam!

factis

2014-08-08 11:25:45

Dzięki Michale. Nie wiem jak Łukasz ale sam także wypróbuję ten przepis. Brzmi absurdalnie prosto. Ciekawe czy smakuje dobrze:) Ale skoro zachwalasz to nie mam podstaw w to nie wierzyć:)

michal1972

2014-08-10 16:17:14

Polecam, polecam! Dodam jeszcze, że najlepiej smakuje z miodem gryczanym!

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:51:16

Dziękuję za przepis. Muszę w takim razie wypróbować, zwłaszcza że mam trochę miodu gryczanego w zapasie. Szkoda tylko, że cena spirytusu jest dalej na tak wysokim poziomie... W przeciwnym razie można by pomyśleć nad produkcją nalewek na szerszą skalę, niż tylko do własnego użytku.

blondynekkrk

2014-08-15 13:13:53

Widzisz Michale! Wypróbowałem wczoraj i jestem pod wrażeniem! SUPER jest. Ale 3 kieliszki powodują, że jakoś dziwnie mi się stoi ;-) Chyba grawitacja jest mocniejsza:D

emil

2014-08-17 00:13:48

Trzeba uważasz z tą grawitacją, bo można się zdziwić :D

mati

2014-08-24 11:23:47

najlepszy przepis na nalewke jak mialem okazje zrobic dzieki wielkie!

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Ogórki z miodem