Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Rozdzielenie się miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 230

Zaloguj się aby obserwować temat

meurana

2022-09-14 15:56:09

Witam,
Mam pytanie co się stało z miodem.
Kupiony w zeszłym roku lecz doczekał do dziś.
Nie wiem co się stało gdyż cześć jest kremowa, krystalizuje lecz góra jest lejącą.
Co się stało, w smaku dobry ale czy można go jeść?

Załączniki:

Rozdzielenie się mioduRozdzielenie się mioduRozdzielenie się miodu

meurana

2022-09-15 10:54:32

Dodam, że miał to być miód gryczany. Ten na zdjęciach nie był konsumowany. Ale z innego słoika (gryczanego) resztkę wrzuciłem do słoika z lipą i wystąpił ten sam efekt.

Weź udział w dyskusji:


Ostatnio dodane posty:

Brak matki po połączeniu rodzin
16 Września 2022

Rozdzielenie się miodu
15 Września 2022

CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
15 Września 2022

Ogrzewanie uli
15 Września 2022

Rozdzielenie się miodu
14 Września 2022

Pszczoły przy wybiegu dla koni
05 Września 2022


Ostatnio dodane tematy:

Brak matki po połączeniu rodzin
16 Września 2022

Rozdzielenie się miodu
14 Września 2022

Pierwsze domki dla dzikich pszczół w Kielcach 2022
03 Sierpnia 2022

Ślazowiec pensylwański, malwa pensylwańska - roślina miododajna
26 Maja 2022

Pszczoły przy wybiegu dla koni
10 Kwietnia 2022


Najaktywniejsi w tym tygodniu:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chałka z szafranem i miodem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Ogórki z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem