Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Miodosytnictwo i kulinaria

Ile można zjeść miodu lub pyłku pszczelego aby nie zaszkodził? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4043

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-02-24 10:21:54

Podobno wszystko szkodzi w dużych ilościach. Jak to jest z miodem i pyłkiem pszczelim?

factis

2014-02-25 09:33:53

Nie słyszałem, żeby ktoś był w stanie zjeść dużo miodu naraz. Wiadomo, że wszystko ma swoje granice i jak za dużo zjesz to będzie Ci niedobrze. Niemniej 2 łyżeczki pyłku do wody z miodem czy miodu do wody przegotowanej wody każdego dnia, nikomu nie zaszkodziły.

mlody_pszczelarz

2014-02-26 09:15:51

nawet woda szkodzi w duzych ilosciach, wszystko bierz na zdrowy rozsadek, a nie tworzy wyimaginowanych problemow

mati

2014-02-26 11:30:53

weś nie przesadzaj morzesz jeśc ile czego chcesz ale i tak cie zmuli prendziej czy puźniej

michal1972

2014-02-28 12:03:00

To chyba zrozumiałe, że miodu nie można zjeść dużo. Ja to słusznie mati zauważył, jego słodycz może Cię zmulić. Poza tym też nie ma co dywagować nad tym ile można zjeść czego. Każdy organizm reaguje inaczej. Ktoś zje pięć pajd chleba z miodem i będzie smarować szóstą, a ktoś tylko dotknie językiem i zaraz wyskoczy mu uczulenie.

blondynekkrk

2014-03-06 11:56:58

2 łyżeczki miodu do wody - jak najbardziej uskuteczniam :) Dzięki temu choroby trzymają się ode mnie z daleka! michal1972, zgadzam się z tym co piszesz :) Wszystko zależy zatem od człowieka. Mnie tylko interesowało, czy były jakieś badania prowadzone w tym kierunku... Ale z tego co czytam, to chyba nie...

michal1972

2014-03-13 10:52:43

Dobrze piszesz kolego blondynekkrk. Jest to mikstura zdrowia. Niemniej jednak kto jest uczulony na miód nie powinien jej wypróbowywać. Może sobie wtedy tylko zaszkodzić.

michal-trabka

2014-03-15 16:16:59

Na tym forum jedna rzecz mi się podoba. Zawsze znajdzie się ktoś, kto z sensem coś napisze. We wszystkim trzeba mieć umiar. Nawet w jedzeniu i siedzeniu przed komputerem.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich