Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do ciekawostek

Który miód najszybciej krystalizuje? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1847

Przejdź do ciekawostki Który miód najszybciej krystalizuje?

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-03-07 16:23:17

Haha o tym pisałem kilka ciekawostek temu :D:D Ciekawe czy wszyscy to wiedzą!

marcin

2016-03-07 16:50:13

Od razu tłumaczymy, dlaczego miód rzepakowy tak szybko krystalizuje? Miód rzepakowy ulega szybkiej krystalizacji, ze względu na niską zawartość wody oraz przewagę glukozy nad fruktozą.

banan

2016-03-07 21:00:55

widzialem na waszym fanpage ze ktos slusznie napisal o tym, zeby dawac wiekszy opis do ciekawostek i tu faktycznie mozna bylo cos takiego dopisac. mimo to ciekawostki sa super i trzymam kciuki, zeby dalej tak fajnie sie rozwijaly!

michal-trabka

2016-03-08 19:43:45

Odwieczna prawda.

Marian.H.

2016-03-09 18:49:42

Witam. Z mojego doświadczenia wynika,że najszybciej krystalizuje miód z gorczycy.

blondynekkrk

2016-03-09 18:55:19

Z tego co czytałem to miód rzepakowy i miód z gorczycy w podobnym terminie krystalizują :) Do ok. 3 dni, ale w większości artykułów, które przeczytałem, częściej wspomina się o rzepaku niż o gorczycy :)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR