Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do ciekawostek

Który miód najszybciej krystalizuje? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1817

Przejdź do ciekawostki Który miód najszybciej krystalizuje?

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-03-07 16:23:17

Haha o tym pisałem kilka ciekawostek temu :D:D Ciekawe czy wszyscy to wiedzą!

marcin

2016-03-07 16:50:13

Od razu tłumaczymy, dlaczego miód rzepakowy tak szybko krystalizuje? Miód rzepakowy ulega szybkiej krystalizacji, ze względu na niską zawartość wody oraz przewagę glukozy nad fruktozą.

banan

2016-03-07 21:00:55

widzialem na waszym fanpage ze ktos slusznie napisal o tym, zeby dawac wiekszy opis do ciekawostek i tu faktycznie mozna bylo cos takiego dopisac. mimo to ciekawostki sa super i trzymam kciuki, zeby dalej tak fajnie sie rozwijaly!

michal-trabka

2016-03-08 19:43:45

Odwieczna prawda.

Marian.H.

2016-03-09 18:49:42

Witam. Z mojego doświadczenia wynika,że najszybciej krystalizuje miód z gorczycy.

blondynekkrk

2016-03-09 18:55:19

Z tego co czytałem to miód rzepakowy i miód z gorczycy w podobnym terminie krystalizują :) Do ok. 3 dni, ale w większości artykułów, które przeczytałem, częściej wspomina się o rzepaku niż o gorczycy :)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Kurs pszczelarski w Krakowie 2017

Wszystkiego najlepszego!

Szkolenie: Czy pszczołom i pszczelarzom chodzi o to samo?