Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Zalecenia pszczelarskie na październik Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1978

Przejdź do artykułu Zalecenia pszczelarskie na październik

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2016-10-12 19:27:47

Kawał dobrego artykułu. U mnie wszystko już zakończone. Trzeba tylko skupić się na promocji.

arek

2016-10-15 10:08:40

Dzięki. Dużo fajnie wytłumaczonych informacji!

blondynekkrk

2016-10-17 18:51:06

Ostatnio byłem świadkiem wytapiania wosku z ramek w topiarce parowej własnej roboty. Okazuje się, że jak ktoś ma pomysł i podstawowe umiejętności manualne, to potrafi stworzyć coś naprawdę ekstra :)

mati

2016-10-30 08:49:40

takie artykuly to ja lubiem czytac durzo praktycznej wiedzy

Kryspin

2025-09-17 09:25:25

Jesień zbliża się szybkimi krokami, czas kończyć zakarmianie pszczół na zimę. Jak tylko pogoda się ustabilizuje. to dokonać przeglądu gniazd i zdecydować czy pokarmu jest wystarczająco dużo ,czy trzeba dodać. Nie zapominać o leczeniu warozy. Odymiać Apiwarolem i dodatkowo jeszcze innym środkiem na przykład Czeskimi środkami. Są bardzo dobre.Jeśli jest osyp warozy, leczyć aż osyp zniknie, kilkakrotnie.

Kryspin

2025-11-10 16:20:46

Ja daję już wiosną paski z kwasem szczawiowym. To jest przeciw warozie.Im wcześniej tym lepiej. Są ciasta różne , na warozę,na biegunkę , na wzmocnienie z ziołami ,witaminami itp .Poszukać na stronie internetowej. Jak coś jest do wyjaśnienia chętnie odpowiem pisać tylko SMS y. 506 974 522

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Kapusta czerwona z porto

Bastani – perskie lody szafranowe

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor