Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Izolator Chmary - co to jest? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3516

Zaloguj się aby obserwować temat

arek

2015-10-06 16:28:32

Izolator Chmary - co to jest?

Lukasz_Baniak

2015-10-10 08:33:56

Izolator Chmary służy do czasowej separacji matki w celu całkowitego wykluczenia czerwienia. W bardzo dużym skrócie. Temat jest bardzo ciekawy i trudny. Czytałem kiedyś na temat tego izolatora badania, które przeprowadził mistrz pszczelarstwa Igor Pawłyk. Polecam poszukać sobie je w necie.

Maras62

2015-10-20 21:36:19

Temat ciekawy,tylko występuje w opcji wlkp. Ja mam dadanty i narazie zrezygnowałem ze stosowania izolatora , ale w przyszłym roku zdecydowanie jestem za izolatorem Chmary.

blondynekkrk

2015-10-24 08:56:03

@Maras62 - dzięki za filmik :)Dużo wyjaśnia!

Maras62

2015-10-24 20:57:02

Ciekawy temat.Ja też mam 8 izolatorów , ale w tym roku nie zastosowałem , bo to izolator wlkp ,a ja mam dadanty .

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Targi Pszczelarskie ExpoApi 2015 w Sosnowcu

XVI Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie

Badania nad pszczołą zadrzechnią fioletową - IV edycja

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.