Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Straty w pasiece po nocnej wichurze (07.07.2015) Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1659

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-07-08 16:54:27

Koledzy pszczelarze, macie jakieś straty w pasiekach po dzisiejszej nocnej wichurze? Jadąc po Krakowie widać było połamane gałęzie i drzewa, tony liści oraz powyginane billboardy.

factis

2015-07-08 21:33:35

Na całe szczęście w mojej okolicy nic się nie działo. Słyszałem, że najbardziej ucierpiały województwa wielkopolskie, dolnośląskie, opolskie, śląskie i małopolskie. Dzisiaj ma być powtórka z rozrywki. A skoro tak, to warto zabezpieczyć ule.

blondynekkrk

2015-07-09 09:52:27

Faktycznie, dzisiaj znowu o Dolnym Śląsku najbardziej się mówi w telewizji. Pod Krakowem nie było burzy albo ja po prostu dobrze spałem:)

Pogodny Piątek

2015-07-09 13:39:54

W centralnej Polsce połamało kilka drzew, ale dachy zostawiło na miejscach na szczęście. Ule też.

mati

2015-07-10 17:09:12

u mnie wszystko ok ale ladnie dmuhal wiatr

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Koktajl pietruszkowy z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Marchewka z jabłkiem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili