Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Miodarka firmy Anna - opinie Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 17213

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Arkadiusz81

2014-11-24 19:12:52

blondynekkrk, jak chcesz kupić bez dofinansowania i poza sezonem to pewnie czekać nie będziesz musiał, ale zazwyczaj wszyscy na ostatnią chwilę kupują i producent chyba zaczyna się blokować. Producent musi ci ją przywieźć na miejsce i czasami zbiera zamówienie, żeby z jedną miodarką nie jechać przez pół kraju. Mi tak to tłumaczono jak tam wydzwaniałem.

michal1972

2014-11-25 11:16:16

Jak zaczynałem swoją przygodę z pszczelarzeniem, dostałem poniekąd w spadku starą, wysłużoną miodarkę Anny. Powiem Wam, że byłem z niej bardzo zadowolony. Do dzisiaj osobą, które pytają mnie o wybór miodarki, zachwalam właśnie tą firmę.

mati

2014-11-26 08:34:30

o i sie pojawily osoby co majom takom miodarke czyli wiadomo ze nie ma takich paramatrow co powinna miec i sie czeka durzo na nia ale jak sie dostanie to dziala

michal1972

2014-11-27 10:12:57

Mati, nie wiem czy nie miała takich parametrów, co powinna. Wtedy nie myślało się o tym. Człowiek był zafascynowany i podekscytowany pierwszym w życiu miodobraniem... To były czasy...

marcin

2014-11-29 09:55:56

Każda miodarka, bez względu na markę, ma swoje plusy i minusy. Ja bym porównał je do samochodów. Można kupić drogi, z niesamowicie zaawansowany technicznie, i tani, który będzie z zewnątrz wyglądał licho, a i parametry będą równie kiepskie. Oba mogą się zepsuć po tygodniu użytkowania. Oczywiście, jest jeszcze gwarancja i kwestia jej respektowania przez producenta/sprzedawcę. Sam jednak sądzę, i tym bym się kierował podczas dokonywania wyboru, że warto wspomagać polski biznes. Mając środki finansowe, wątpię żeby jakakolwiek firma, wydała je na bieżącą obsługę. Nadwyżkę zapewne przeznaczą na B+R i podniesienie jakości i konkurencyjności swoich produktów.

Lukasz_Baniak

2014-11-30 11:39:24

Nie spodziewałem się, że aż taką wywołam dyskusję. Dzięki za wypowiedzi! Generalnie z tego co widzę, to chyba miodarki Anny nie są zbyt popularne, a jak są to mają ich użytkownicy różne zdanie. Głównie w miarę dobre. Mnie przekonuje cena i parametry techniczne, choć dzięki Wam, widzę że tym się sugerować nie można. Czas realizacji zamówienia mnie nie przeraża. Mam póki co sprawną Łysonia więc spokojnie.

mati

2014-12-01 11:47:25

kapuje ale chyba nie szanuja klientow skoro tak dlugo tszeba czekac na dostawe

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Pszczoły w szkole w czerwcu

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Szkolny Dzień Pszczoły

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich