Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Cena miodu w 2016 r. Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 13206

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3

blondynekkrk

2016-06-11 08:08:55

MEtiu a powiedz, 30zl za słoiczek 0,9l? Ile tego miodu masz i ile rodzin? Wydaje mi sie, przynajmniej myśląc kategoriami ekonomicznymi, że jeżeli ktoś ma dużo rodzimek i dużo miodu, to cena za słoiczek jest często niższa niż cena rynkowa, bo chce szybko "pozbyć" się produktu, ktory mu zalega albo zacznie zalegać.

tomekatomek1999

2016-07-11 21:46:21

Witajcie. Nie wiem jak wyglądają ceny w skupach, ale słusznie mówią ci, którzy twierdzili, że cena będzie taka jak w zeszłym roku. Pszczelarze z moich okolic sprzedają w jednakowej cenie swój miód. Nie ma konkurencji cenowej (bo i po co). Każdy ma swoich stałych klientów. A co więcej zostanie, to zawsze rozda się po rodzinie i znajomych. Ot taki prezent.

michal-trabka

2016-08-24 16:24:23

Mogę już śmiało powiedzieć, że pogoda dopisała i w tym roku miodu mam więcej niż wcześniej. Jeszcze żeby tylko nawłoć chciała bardziej nektarować to już wogóle byłby szczyt radości. Miód wielokwiatowy w tym roku za 0,9 l - 30 zł, rzepak po 28 zł, gryka po 35 zł i facelia po 34 zł.

Strony: 1 2 3

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem