Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Cena miodu w 2015 roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 14441

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mortalcombat

2015-07-13 14:40:21

Witam

Jest to mój pierwszy wpis na forum. Pszczelarstwo jest moim hobby od około 25 lat. Jestem pszczelarzem w czwartym pokoleniu, prowadzącym pasiekę czterdziestu pni. Chciałbym się Was zapytać jaka jest cena miodu w Waszych okolicach.

Pozdrawiam

blondynekkrk

2015-07-13 19:02:29

Hej! Witaj na forum :)

W Krakowie ceny są różne ale za przykład mogę podać miód rzepakowy 28 zł/0,9l, wielokwiatowy 27 zł/0,9l, miód spadziowy 45 zł/0,9l.

A Ty skąd jesteś i jakie ceny u Ciebie?

Pozdrawiam również:)

factis

2015-07-14 08:39:54

Od 18 za pół litrowy słoik (najtańszy wielokwiat) i od 30 za duży (też wielokwiat najtańszy). Taniej mają tylko osoby, które kupują ode mnie już dłuższy czas albo biorą więcej niż dwa słoiki.

mortalcombat

2015-07-14 21:19:04

Ja jestem z kujawsko pomorskiego. Sprzedaję każdy miód po 30 zł za słoik 0,9 l. Inni koledzy podobnie. Choć ci, którzy mają bardziej profesjonalne pasieki sprzedają miody gatunkowe w różnych cenach. Od nawet 23 zł za rzepakowy do 45 zł za spadziowy. Ja nie mam czystych miodów gatunkowych. Dwa razy wybierałem wielokwiat i teraz będę wybierał lipowy z domieszką tego co nanosily prze ostatni miesiąc.

mati

2015-07-15 13:56:37

miod jes drorzszy niz rok temu o dwa trzy zlote tak srednio bo cienzka zima byla i slabe rodziny po zimie

Antoni

2015-07-15 14:49:52

Rzepak sprzedawałem po 30 zł, podobnie jak wielokwiat. Lipa 33 zł, spadź 45 zł.

imipaw

2015-07-31 20:38:04

Witam,
jakie ceny jestem w stanie uzyskać za 500 szt. 0,9l i 1000 szt. 0,9l

Lukasz_Baniak

2015-08-01 08:19:12

@imipaw, po pierwsze - jakiego miodu, po drugie - który region, po trzecie - jeżeli chodzi o sprzedaż detaliczną, to 2x więcej zarobisz z 1000 sztuk porównując do 500 sztuk.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Łosoś w musztardzie i miodzie

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.