Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Cena miodu w 2015 roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 14498

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mortalcombat

2015-07-13 14:40:21

Witam

Jest to mój pierwszy wpis na forum. Pszczelarstwo jest moim hobby od około 25 lat. Jestem pszczelarzem w czwartym pokoleniu, prowadzącym pasiekę czterdziestu pni. Chciałbym się Was zapytać jaka jest cena miodu w Waszych okolicach.

Pozdrawiam

blondynekkrk

2015-07-13 19:02:29

Hej! Witaj na forum :)

W Krakowie ceny są różne ale za przykład mogę podać miód rzepakowy 28 zł/0,9l, wielokwiatowy 27 zł/0,9l, miód spadziowy 45 zł/0,9l.

A Ty skąd jesteś i jakie ceny u Ciebie?

Pozdrawiam również:)

factis

2015-07-14 08:39:54

Od 18 za pół litrowy słoik (najtańszy wielokwiat) i od 30 za duży (też wielokwiat najtańszy). Taniej mają tylko osoby, które kupują ode mnie już dłuższy czas albo biorą więcej niż dwa słoiki.

mortalcombat

2015-07-14 21:19:04

Ja jestem z kujawsko pomorskiego. Sprzedaję każdy miód po 30 zł za słoik 0,9 l. Inni koledzy podobnie. Choć ci, którzy mają bardziej profesjonalne pasieki sprzedają miody gatunkowe w różnych cenach. Od nawet 23 zł za rzepakowy do 45 zł za spadziowy. Ja nie mam czystych miodów gatunkowych. Dwa razy wybierałem wielokwiat i teraz będę wybierał lipowy z domieszką tego co nanosily prze ostatni miesiąc.

mati

2015-07-15 13:56:37

miod jes drorzszy niz rok temu o dwa trzy zlote tak srednio bo cienzka zima byla i slabe rodziny po zimie

Antoni

2015-07-15 14:49:52

Rzepak sprzedawałem po 30 zł, podobnie jak wielokwiat. Lipa 33 zł, spadź 45 zł.

imipaw

2015-07-31 20:38:04

Witam,
jakie ceny jestem w stanie uzyskać za 500 szt. 0,9l i 1000 szt. 0,9l

Lukasz_Baniak

2015-08-01 08:19:12

@imipaw, po pierwsze - jakiego miodu, po drugie - który region, po trzecie - jeżeli chodzi o sprzedaż detaliczną, to 2x więcej zarobisz z 1000 sztuk porównując do 500 sztuk.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto orzechowe z miodem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich