Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Przydrożna sprzedaż miodu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5857

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

michal1972

2014-09-15 09:43:56

Jadąc na wakacje po polskich drogach zauważyłem, że na poboczach porozstawianych jest sporo aut, z których sprzedawany jest miód. Nie widziałem jednak, żeby ktoś się jednak zatrzymywał i chciał go kupić. Tak się zastanawiam, czy ktoś praktykował taki sposób sprzedaży miodu i czy ma on sens?

blondynekkrk

2014-09-18 07:36:01

Właśnie w okresie wakacyjnym dużo osób stoi przy drodze i sprzedaje miód. Nie wiem czy to są pszczelarze. Przecież wtedy w najlepsze trwa sezon. Też nie widziałem, żeby ktoś się zatrzymywał przy nich. Z drugiej strony to też są miejsca gdzie człowiek jedzie szybko i zanim zobaczy znak albo człowieka to już jest za daleko żeby wrócić:)

brocz

2014-09-18 14:43:57

Ja sądzę że lepiej spróbować w internecie no ale taka sprzedaż w dobrym miejscu też przyniesie zyski.

marcin

2014-09-19 08:09:34

@brocz, regulamin serwisu głosi, że nie reklamujemy innych stron na forum. Usunąłem zatem z Twojej wypowiedzi link do strony. Zapraszam do współpracy.

factis

2014-09-20 14:09:52

Sprzedaż przydrożna wydaje się być uzasadniona tylko przy miejscowościach z jedną główną drogą przelotową przez miasto. W Warszawie, Krakowie czy Łodzi to by nie miało moim zdaniem sensu. Skoro tyle osób sprzedaje miód w ten sposób, to chyba musi być skuteczne.

michal1972

2014-09-22 12:06:26

Masz rację factis. Jeżeli już to tylko w małych miejscowościach i po sezonie. De facto nie widziałem kogokolwiek przy drodze, kto by sprzedawał miód w okresie od czerwca do sierpnia. Może też było to podyktowane godzinami moich przejazdów. Dopiero teraz, udając się na wrześniowe wakacje, temat powrócił.

banan

2014-09-26 08:29:28

zgadzam sie z tym co napisal kolega brocz. wszystko zalezy od miejsca no i moze jeszcze od tego jak to stoisko bedzie wygladalo. jak bedzie dobre miejsce i stoisko bedzie wygladalo w miare profesjonalnie i bedzie sie rzucalo w oczy przejezdzajacym, to pewnie pszczelarz na tym dobrze zarobi.

michal1972

2014-11-27 10:11:10

Kolego banan, pewnie tak, mnie tylko zastanawia, czy faktycznie jest to interes. Siedzisz cały dzień na zewnątrz, przewieje Cię, rozchorujesz się i tyle z tego będzie. Ba, nawet do toalety nie ma gdzie się udać. Generalnie widzę dużo minusów i jedyny plus, który mógłby być, to satysfakcja z zarobku. Żeby sobie przygotować takie stoisko dużo nie trzeba wydać. Wystarczy stolik, kilka kartek z wydrukowanym napisem miód i tyle. Może jakieś wizytówki, żeby dać kupującemu.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Daniel Borak - wywiad z pszczelarzem

Noc z pszczołami w Warszawie 2017

Kradzież 14 uli w zielonogórskim 2018

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.