Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Ceny uli Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5815

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Sylwek

2014-09-01 11:13:03

Tak, ceny uli to więcej niż 250 zł. Cena zależy od producenta, typu ula, a przez to użytego materiału oraz od jakości wykonania.

blondynekkrk

2014-09-02 22:20:59

Tak właśnie myślałem, że raczej ciężko będzie kupić taki ul. Są mieszkania dla młodych, a uli to już nie łaska :)

factis

2014-09-05 09:19:17

@blondynekkrk, tu nie chodzi o jakieś promocje czy robienie czegoś za pół darmo. Budowa ula to nie taka prosta sprawa. Poza tym musisz doliczyć jeszcze koszty materiału. Wbrew pozorom okazuje się, że nowy ul, bez względu jakiego typu, musi kosztować minimum 200zł żeby pokryć koszty. A gdzie zarobek?

eryk16

2015-01-17 13:47:44

@kaczka12, to zależy, a zależy w dużej mierze od typu ula i co wchodzi w jego skład. Za nowy trzeba zapłacić od 250zł wzwyż (mówimy o nie zasiedlonym ulu), nawet do 380zł. Za stary, to w zależności od stanu, można dostać za darmo (ale ja bym nie brał) do właśnie 200, 250zł.

banan

2015-01-27 10:34:22

chcesz zaoszczedzic, kup ule od pszczelarzy, ktorzy koncza swoja kariere, albo od wdow po pszczelarzach.

apisek

2015-08-23 20:09:21

polecam wykonac lezaki 15sto ramkowe (u stolarza)-wielkopolskie gdzie na te 15 ramek wchodza 2 polnadstawki obok siebie

Lagnapis

2015-08-23 21:54:54

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz ule ze styroduru w okolicach 200 - 220 złotych
Tutaj masz linka do aukcji http://allegro.pl/ule-wielkopolskie-ul-typ-d-pasieka-pszczeli-i5500312413.html

Ule drewniane w tej samej konfiguracji to około 250 zł, zależy od dennicy.

Ceny są jakie są bo materiały kosztują i czas też kosztuje.
Pozdrawiam,
Daniel

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Linia pszczół car: Cr

Pszczoły robotnice i ich funkcje w rodzinie pszczelej

Szczeć pospolita – roślina miododajna