Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Ceny uli Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5933

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

kaczka12

2014-08-04 08:32:54

Ile zapłaciliście za ule? Interesuje mnie generalnie typ i cena. Nie chce nikomu robić reklamy ale chciałbym poznać jakieś widełki i to, czy nie wystartowałem ze swoją pasieką z dużym dołkiem.

michal1972

2014-08-06 09:25:20

Kolego, na ogłoszeniach tego portalu masz przykład ceny. Ul wielkopolski 10 ramkowy - 220 zł za sztukę. Ja płaciłem 250 zł ale to wszystko zależy od użytego materiału i jakości wykonania.

factis

2014-08-08 11:22:41

W zależności jakie ule, taką trzeba zapłacić za nią cenę. Ceny są do siebie dosyć zbliżone. Warto przed zakupem sprawdzić z czego został wykonany ul i jaką jakość oferuje producent. Różnie z tym bywa. Sam stosuje ule styropianowe 12-ramkowe. Zapłaciłem za każdy ok 350 zł.

michal1972

2014-08-10 16:14:21

Factis tylko nie wiem czy jest sens kupować ul zawierający 12 ramek. Przecież z miodem będzie ważył bardzo dużo. Pójdzie Ci szybko kręgosłup. Ale że temat czegoś innego dotyczy, to tylko pozwoliłem sobie na taką aluzję.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:47:17

Moje ule składają się z dachu dwuspadowego, powałki wentylacyjnej, półnadstawki, dwóch korpusów oraz z dennicy do poławiania pyłku. Za jeden komplet dałem kilka lat temu 280 zł.

blondynekkrk

2014-08-15 13:09:39

A ja się spytam, czy można kupić nowy ul poniżej 200 zł ??

factis

2014-08-16 20:23:04

@blondynekkrk - ja się osobiście nie spotkałem. Poniżej 200zł to można kupić używkę a nie nowy.

emil

2014-08-17 00:07:47

Raczej wahają się od 250zł w górę, w zależności od jego składu i producenta.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie