Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Na jakie zyski może liczyć pszczelarz z pszczelarstwa? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 23504

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mlody_pszczelarz

2014-06-21 22:19:53

tez od pogody, sily rodzin itd. duzo tego jest, ale najpierw chyba lepiej sie koncentrowac na nauce pracy a nie o zyskach

marcin

2014-06-29 19:01:29

Myślę, że sposób liczenia jaki został przedstawiony, jest jak najbardziej trafny. Niestety na finalny wynik Twojej pracy ma wpływ wiele elementów, przez co trzeba zawsze wziąć pod uwagę możliwie najgorszy, najbardziej pesymistyczny scenariusz.

pszczelarka78

2014-07-03 11:15:32

jeśli zaczyna się od zera, to ciężko jest od razu mówić o zyskach, one dopiero przyjdą po kilku latach

blondynekkrk

2014-07-05 15:54:13

Zdaje sobie z tego teraz sprawę ale tak czy siak mając dużo szczęścia pewnie w pierwszym roku można mówić o stosunkowo niezłych pieniążkach. Przynajmniej tak mi się wydaje z tego co na tym forum wyczytałem :)

factis

2014-07-31 08:42:39

Dodam jeszcze, że musisz konsekwentnie i mądrze rozbudowywać pasiekę, żeby móc mówić o jakichkolwiek pieniążkach. Przy małej liczbie uli szybko zobaczysz, że zyski nie pokrywają kosztów zakupu czegokolwiek. Przy 20 się nie namęczysz więcej niż przy 10. Co innego przy 50 i więcej, ale na to trzeba mieć kasę.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową