Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Dotacje i refundacje na założenie własnej pasieki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 37475

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4

blondynekkrk

2014-03-20 10:01:03

może trzeba zmienić władzę?

banan

2014-03-23 13:02:27

dotacji na pewno nie ma tak jak koledzy napisali. zmiana wladzy tego nie zmieni. musi sie zmienic myslenie ludzi i wiedza, ze pszczoly sa bardzo potrzebne. wtedy moze ktos ruszy glowa i przeznaczy pule srodkow na dofinansowanie tego sektora gospodarki.

Lukasz_Baniak

2014-03-26 16:42:04

Refundacji Wam mało? Każdy taką samą drogę przechodził i każdy na początku miał pod górkę. Czemu teraz miałby mieć ktoś łatwiej? Ja jestem za tym, żeby młodym nic nie dawać. Niech swoje przejdą, nauczą się mądrze gospodarować i przede wszystkim dbać o pszczoły, żeby później móc korzystać z refundacji ARR.

marcin

2014-06-07 19:33:24

Jak wiadomo, dotacji nie ma ale za to pojawił się artykuł o zupełnie innych sposobach pozyskiwania środków na założenie własnej pasieki. Gorąco polecamy! http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/513/rodki_na_zalozenie_pasieki_-_skad_pozyskac_cz-_1-.html

blondynekkrk

2014-06-09 16:57:14

Dzięki! Artykuł się bardzo przyda! Szkoda tylko, że nie ma tych dotacji...

factis

2014-06-10 09:06:56

@mlody_pszczelarz zgadza się. Z ARR nie dostanę ale można otrzymać z Powiatowego Urzędu Pracy. Pytanie tylko, czy warto pszczelarzowi założyć własną działalność. Mnie się wydaje, że jednak nie.

michal1972

2014-06-11 06:34:15

Muszę przyznać, że artykuł Marcinie robi wrażenie. Miałem jednak problem z jego otwarciem przez forum. Dopiero syn podpowiedział mi, że trzeba skopiować cały link do przeglądarki i wcisnąć ENTER. Ewentualnie można na stronie głównej wejść do działu Gospodarka pasieczna i tam sobie go znaleźć. Postarajcie się coś z tym zrobić.

blondynekkrk

2014-06-13 09:47:25

http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/513/rodki_na_zalozenie_pasieki_-_skad_pozyskac_cz-_1-.html Przepisałem jeszcze raz ten tekst do skopiowania. Bo pewnie część osób będzie miała trudność z jego wklejeniem do przeglądarki. Proszę nie banować! :)

Strony: 1 2 3 4

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Śledzie w korzennej marynacie z miodem

Pierogi z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Łosoś w musztardzie i miodzie

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem