Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Dotacje i refundacje na założenie własnej pasieki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 37883

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4

blondynekkrk

2014-03-04 10:10:51

Hmmm w sumie nie myślałem o pieniążkach z urzędu pracy. To w sumie byłoby chyba innowacyjne. Ale z tego co wiem to trzeba się wykazać jakimś doświadczeniem, a ja go nie mam :( I pewnie by mi nie przyznali środków...

mati

2014-03-07 09:29:17

raczej niepszejdzie to bo nie masz doswiadczenia a tam tzeba je miec

blondynekkrk

2014-03-09 09:09:13

No tak właśnie myślę... Widziałem wnioski w Krakowie i trzeba się wykazać znajomością tematu, jakimiś certyfikatami albo dyplomami... cuda na kiju! Chyba jednak pomysł z tym żeby u kogoś popracować i zdobyć wiedzę i pieniążki na własną pasiekę jest najlepszym rozwiązaniem:)

factis

2014-03-11 07:58:54

Poza tym kiedyś była już rozmowa na forum, że pszczelarzowi się nie opłaca zakładać działalności gospodarczej ani być na vacie...

michal1972

2014-03-13 10:49:22

Macie koledzy rację ale jak to mówią, tonący się i brzytwy złapie. Uważam, że każdy uczciwy sposób na pozyskanie środków na swoją pasiekę trzeba wykorzystać. Póki jest temu okazja oczywiście.

michal-trabka

2014-03-15 16:11:16

O dotacjach nie słyszałem. Prędzej o refundacjach i tak jak tutaj koledzy napisali, poprzez stowarzyszenie i związki.

mati

2014-03-17 12:29:25

no i mialem racje nikt nic nie daje za darmo a panstwo nawet jak da to pusniej i tak to do niego wruci

emil

2014-03-18 23:01:09

Gdyby były pieniądze dla młodych pszczelarzy, to byłoby zdecydowanie łatwiej zacząć, ale niestety ciągle niektórzy uważają, że młody pszczelarz to konkurent. Dla mnie żaden, bo i tak sprzedam swój miód ;)

Strony: 1 2 3 4

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XV Międzynarodowe Warsztaty Pszczelarskie pt. Bartnictwo w Sudetach Zachodnich w Jeleniej Górze

Toruński Festiwal Smaków 2017

Miododajny skwer wokół kieleckiego pomnika pszczoły

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu