Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Dotacje i refundacje na założenie własnej pasieki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 37664

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4

blondynekkrk

2014-03-04 10:10:51

Hmmm w sumie nie myślałem o pieniążkach z urzędu pracy. To w sumie byłoby chyba innowacyjne. Ale z tego co wiem to trzeba się wykazać jakimś doświadczeniem, a ja go nie mam :( I pewnie by mi nie przyznali środków...

mati

2014-03-07 09:29:17

raczej niepszejdzie to bo nie masz doswiadczenia a tam tzeba je miec

blondynekkrk

2014-03-09 09:09:13

No tak właśnie myślę... Widziałem wnioski w Krakowie i trzeba się wykazać znajomością tematu, jakimiś certyfikatami albo dyplomami... cuda na kiju! Chyba jednak pomysł z tym żeby u kogoś popracować i zdobyć wiedzę i pieniążki na własną pasiekę jest najlepszym rozwiązaniem:)

factis

2014-03-11 07:58:54

Poza tym kiedyś była już rozmowa na forum, że pszczelarzowi się nie opłaca zakładać działalności gospodarczej ani być na vacie...

michal1972

2014-03-13 10:49:22

Macie koledzy rację ale jak to mówią, tonący się i brzytwy złapie. Uważam, że każdy uczciwy sposób na pozyskanie środków na swoją pasiekę trzeba wykorzystać. Póki jest temu okazja oczywiście.

michal-trabka

2014-03-15 16:11:16

O dotacjach nie słyszałem. Prędzej o refundacjach i tak jak tutaj koledzy napisali, poprzez stowarzyszenie i związki.

mati

2014-03-17 12:29:25

no i mialem racje nikt nic nie daje za darmo a panstwo nawet jak da to pusniej i tak to do niego wruci

emil

2014-03-18 23:01:09

Gdyby były pieniądze dla młodych pszczelarzy, to byłoby zdecydowanie łatwiej zacząć, ale niestety ciągle niektórzy uważają, że młody pszczelarz to konkurent. Dla mnie żaden, bo i tak sprzedam swój miód ;)

Strony: 1 2 3 4

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Racuchy z bananami i miodem

Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

Lawendowe ciasto dyniowe

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski