Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

PZP na Allegro Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5196

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

oro54

2016-11-17 11:43:53

Skandal ze sprzedażą miodu przez PZP w Kamiannej i nie tylko. Podaję link do tej sprawy http://forum.spp-polanka.org/topic/283-skandal-pzp-oszukuje-ludzi-na-allegro/
I co Wy na to? Jest źle, czy jeszcze gorzej w świecie pszczelarskim?

PortalPszczelarski.pl

2016-11-17 16:55:05

Oro54 przenieśliśmy Twój post do nowego tematu.

Tematowi przyjrzymy się bliżej. Wszystko wskazuje na to, ze ktoś działa na niekorzyść PZP.

oro54

2016-11-17 19:41:43

O tym, że się dzieje w PZP bardzo źle świadczą wyjścia z jego struktur wielu organizacji pszczelarskich, które nie zgadzały się se sposobem sprawowania władzy i obrony środowisk pszczelarskich. To głównie z tej przyczyny powstało SPP Polanka utworzona spontanicznie przez wspaniałych ludzi, którym na sercu leżało dobro pszczelarzy i pszczół. Ja jestem nadal członkiem PZP ale w tej chwili już tylko przez wzgląd na to, że znam tu wielu wspaniałych ludzi i trudno mi się z nimi rozstać.O tym, że coś jest nie tak, świadczą też takie sprawy jak ubezwłasnowolnienie Komisji Rewizyjnej, faktycznej likwidacji Sądu Koleżeńskiego, zlikwidowanie kadencyjności funkcji prezesa, przepraszam prezydenta PZP, manipulowanie Statutem za plecami Walnego Zgromadzenia i odejścia z Zarządu PZP wielu naprawdę wartościowych osób. Ostatnie kadencje władz PZP doprowadziły do podziału środowiska pszczelarskiego i swoimi zaniechaniami spowodowały, że obroną interesów pszczół i pszczelarzy musiała zająć się SPP Polanka, za co jej chwała. "Miłej" lektury, wujek google wszystkimi materiałami dysponuje, trzeba się tylko trochę natrudzić.

blondynekkrk

2016-11-19 22:54:07

Hmmm a ja się chciałem spytać, kto prowadzi to konto na Allegro? Z tego co mi się wydaje nie jest firmowe, więc sprzedaż prowadzi osoba fizyczna...

mati

2016-11-20 11:52:08

z naszych skladek zlodzieje krencom swoj biznes

oro54

2016-11-20 14:10:26

Można sprawdzić aktualnie to na Allegro. Dane firmy:POLSKI ZWIĄZEK PSZCZELARSKI
ul. ŚWIĘTOKRZYSKA 20
00-002 WARSZAWA
NIP: 526-001-26-00 Lokalizacja: Kamianna. Sprzedający: Dom Pszczelarza, którego właścicielem jest PZP Warszawa. Towar przygotowują do wysyłki osoby zatrudnione przez Dom Pszczelarza. Problemem jest nie sprzedaż produktów pszczelich przez PZP, ale pochodzenie tych produktów całkowicie nie odpowiadające warunkom słynnego już certyfikatu. Za złamanie warunków certyfikatu i wprowadzenie klienta w błąd, normalnemu pszczelarzowi grożą: utrata certyfikatu, grzywna, wycofanie towaru z rynku na własny koszt oraz podanie tego faktu do publicznej wiadomości. A co robi organizacja przyznająca te certyfikaty za opłatą i mająca pilnować ich przestrzegania dla dobra klientów i pszczelarzy? Idąc dalej, można domniemywać, że wszelakiego rodzaju certyfikaty i świadectwa w Polsce, którymi się firmy podpierając przy sprzedaży, są tyle warte, co papier i farba drukarska którą zostały napisane.

michal-trabka

2016-11-21 20:14:06

A mnie coś innego boli. Dlaczego jest prowadzona sprzedaż przez internet? Jak się mają do tego zapisy ustawy o sprzedaży bezpośredniej nieprzetworzonych produktów pszczelich?

PortalPszczelarski.pl

2017-03-18 08:28:08

Szanowni Państwo, jeżeli chodzi o kwestię jakości handlowej miodu to wypowiedział się o niej Małopolski Wojewódzki Inspektor Inspekcji Handlowej: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/1480/wynik_kontroli_miodu_nektarowego_gryczanego_sprzedawanego_na_allegro_przez_dom_pszczelarza.html

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie