Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Pieniądze na start Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2390

Zaloguj się aby obserwować temat

Thorgal

2016-09-10 17:35:41

Hej, chciałbym zacząć swoją przygodę z hodowlą pszczół, chciałbym zapytać jaki to jest koszt na start, zważywszy że na początku chciałbym to robić hobbistycznie? chodzi mi o przybliżoną kwotę. Pozdrawiam

blondynekkrk

2016-09-11 20:25:35

Cześć Thorgal! To wszystko zależy, ile chciałbyś mieć zasiedlonych uli i co oznacza, hobbystycznie :) Czy część elementów wykonasz samodzielnie?

oro54

2016-09-11 20:47:43

Temat już był omawiany wczesną wiosną. Można go odszukać w Ekonomice pszczelarstwa pt. Ile kosztuje założenie pasieki? oraz pt. Ile kosztuje założenie pasieki z dwóch uli? Ceny wiele się nie zmieniły.

blondynekkrk

2016-09-13 20:49:33

Będę o tyle pomocny, że dodam linki do wymienionych przez oro54 tematów na forum:)

http://www.portalpszczelarski.pl/forum/ekonomika_pszczelarstwa/763/ile_kosztuje_zalozenie_pasieki.html

http://www.portalpszczelarski.pl/forum/ekonomika_pszczelarstwa/871/ile_kosztuje_zalozenie_2_uli_z_pszczolami.html

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Puchowa owsianka na różanym mleku

Marchewkowe naleśniki z miodem

Racuchy z bananami i miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu