Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Pszczelarstwo dla poczatkujących Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2588

Zaloguj się aby obserwować temat

SebastianB

2019-06-10 16:00:06

Dzień dobry! Zalogowałem się na forum ponieważ poszukuje pasieki i charyzmatycznego pszczelarza, który poprowadziłby ciekawą prezentację dla grupy ok 35 osób w swojej pasiece. Zależy mi aby w prosty, ciekawy i dynamiczny sposób opowiedział o pszczołach, produkcji miodu, właściwościach miodów, współczesnych zagrożeniach dla pszczół, ekologii, itd. Im więcej ciekawych faktów, anegdot, ciekawostek i interakcji z grupą tym lepiej. Szukam pasieki w województwie mazowieckim, maksymalnie 50 km od Warszawy, w czystej, malowniczej lokalizacji. Chętne osoby proszę o email sebastian.bukowski@diparlux.com.pl

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich 2016/2019 - terminarz, wymagania, kosztorys

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Sprzedaż miodu przez Internet - opodatkowanie

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Pszczelarz zawodowy - co zrobić, by nim zostać?

Marketing pszczelarski – reklama

Czy pszczoła miodna jest nadal święta?