Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Sytuacja po wichurach Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1782

Zaloguj się aby obserwować temat

eryk16

2017-10-30 20:18:14

Witajcie!

Jak tam stan Waszych pasiek po wichurach? U mnie na szczęście obeszło się bez szkód, choć wiało przeokropnie. Podobno najmocniej wiało na dolnym i górnym śląsku. Nie wiem jak w pasiekach, ale ogółem dużo strat.

Pogoda nie rozpieszcza, bo dzisiaj pojawił się śnieg. Kto nie przyglądnął się ulom mógł dzisiaj żegnać się z dziewczynami...

oro54

2017-10-30 21:25:15

Poprzedni orkan "Ksawery" zniszczył mi w pasiece kilka drzew, które uszkodziły kilka uli. Najbardziej mi żal Ewodii Koreańskiej, dużego drzewa, które wicher wykręcił z z gruntu jak grzyba ze ściółki i cisnął na sąsiadujące drzewa. Pszczołom nic się nie stało, poszły tylko daszki i połamały się podstawki pod ule, nie utrzymały ciężaru przewracających się drzew. Obecny wicher "Grzegorz" już większych szkód nie poczynił.

mati

2017-11-01 19:09:27

u mnie ok nic sie nie stalo ale wokolo wiele drzew polozylo sie

blondynekkrk

2017-11-08 16:53:56

Z tego co słyszałem to raczej nikt nie poniósł większych strat. I dobrze, bo nic bardziej nie boli jak strata przez coś, na co się całkowicie nie ma wpływu.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Standaryzacja uli

Zafrykanizowane pszczoły miodne

Karmienie pszczół na zimę miodem - zalety

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim