Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół

Kampanie na rzecz pszczół Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3399

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2014-04-23 20:40:18

W ogóle o bezpiecznym oprysku nie słyszałem. Z drugiej strony mam słabą pamięć więc nie wiadomo do końca czy pamiętam:P

marcin

2014-04-25 07:56:47

Podpisuję się pod postem Emila. Za granicą był jeszcze zorganizowany projekt pszczoła, o którym wspominaliśmy tutaj: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/125/projekt_pszczola_i_australijski_producent_win.html

banan

2014-04-26 11:45:54

o tym zywym banerze to czytalem u was na stronie ale o reszcie jakos nie slyszalem.

mlody_pszczelarz

2014-04-30 22:47:13

a moze by w Polsce cos takiego zrobic?

pszczelarka78

2014-05-05 08:40:02

proponujesz czy zrobisz? :)

blondynekkrk

2014-09-18 07:56:42

No chociażby akcja Z Kujawskim pomagamy pszczołom, czyli konkurs grantowy w którym można było pozyskać do 8000 zł na działania edukacyjne na rzecz pszczół.

mati

2014-10-01 11:26:48

durzo sie muwi w telewizji o pszczolach i byl kasztelewicz w telewizji tej krakowskiej i na youtube mozna zobaczyc durzo filmikuw na ten temat

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich