Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół
Vitaeapis - opinie Wróć do listy tematów
Liczba wyświetleń tematu: 11746Zaloguj się aby obserwować temat
JanWysocki
2016-08-21 00:36:59
Słyszałem, że na północy kraju grasuje zgnilec. U nas w Świętokrzyskim jeszcze nie. Ostatnio moją uwagę zwrócił nowy specyfik Vitaeapis. Myślę, że temat podnoszenia instynktu higienicznego rodziny pszczelej jest podstawą zdrowia pszczół. Poczytajcie prace Prof. Marli Spivak z US. Właśnie go zakupiłem i mam zamiar użyć do podkarmiania na razie na 10 rodzin. Co myślicie o tym preparacie? Stosował go ktoś?
anteksaniuk
2017-02-09 17:30:08
w trakcie stosowania i po nie ma jakis niepojacych zachowan.korzystaja z okazji przy slonecznej pogodzie czyszcza sie.zobaczymy na wiosne co bedzie.napewno warto stosowac oprocz chemii.inne naturalne srodki do walki z warroza i innymi chorobami
SlawekW
2018-08-21 13:52:56
Firma z Lublina rozdaje preparat vitaapis aby w zamian pisać na forum i reklamować tanim i płytkim sposobem ten vitaapis. Podobno jak się dobrze pogada z tymi Jasinami co dostają wszystkie vitaapisy za darmo to też dadzą bo dotarłem od pszczelarza który dostał 3 preparty wzamian że napisze same pochlebstwa tylko szybko jeszcze w lipcu. Jak mi pozwoli to podam jego telefon i zaintersowani mogą sprawdzić osobiście bo jest wściekły na polankowiczów którzy podzielili się darmowymi preparatami do badań a on się nie załapał. A tych badań nikt nie zrobił i nic nie zanotował więc to kolejna ściema że zbadany przez pszczelarzy z polanki. Gdzie te potwierdzone badania i te patenty na składniki tego vitaapisu i jego działanie? Pszczelarz karpacki też dziwnie jakby ktoś mu nakazał zaczął reklamować prof Gogusiowi ten preparat. Pewnie też dostał gratisy i teraz musi się wywiązać. To smutne że poraz kolejny w kłamliwy sposób ktoś chce wyciągnąć tylko pieniądze od biednych pszczelarzy zamiast skupić się na pracy naukowej. Tylko trudno bo z naukowcami z Lublina ten profesorek też się pokłócił i z jednej lubelskiej szkoły też go wyrzucili i nikt z nim nie chce mieć do czynienia. Ciekawe dlaczego? Niech pszczelarze dzwonią do Lublina, telefon podany w kserokopi i zamawiają to pseudocudo na wszystko na trucie na zgnilca waroze otorbielaka kupę miodu i na wszystkie kataklizmy ziemskie choć na jedno działa najlepiej czyli na wyciągnięcie kasy z portfela. Trzeba stosować stare sprawdzone metody i nie zakłócać życia pszczołom.
Załączniki:

blondynekkrk
2018-08-25 12:50:17
SlawekW - to bardzo ciekawe co piszesz... ale może być coś w tym. Wystarczy popatrzeć na ich stronę internetową, gdzie nie ma ani krzty informacji o firmie. To nie jest wstyd napisać, że jest się startupem. Wstyd jest na samym początku zatajać prawdę lub kombinować...
tulipan
2018-09-02 19:38:18
oby nie bylo tak jak z hive lajf zeby tylko zarobjc ja go zastosowalem zadnego skutku tylko kase wydalem
JanWysocki
2018-09-04 16:47:31
Witam,
SławekW stracił twarz w dyskusji na polance - kompromitacja: http://forum.spp-polanka.org/topic/445-vitaeapis-new/page-17
Odnośnie Vitaeapis to najpierw go zastosujcie a potem się wypowiadajcie. Inaczej taki wpis nie ma sensu.
Ja za preparat płaciłem. Preparat jest naprawdę skuteczny.
Pozdrawiam Jan
blondynekkrk
2018-10-28 12:27:12
I co teraz z tym Vitaeapis? Z tego co widziałem, to środek wrócił do łask.
Weź udział w dyskusji:
Ostatnio dodane posty:
trutówka
19 Lipca 2026
PSZCZELARSTWO BEZ CHEMII - MICHAŁ SMYK
16 Lipca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
28 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
Karmienie lipcowe nowe rodziny
21 Czerwca 2026
CO PRAWDA JEST DOPIERO 20 STYCZNIA ALE RODZINY JUŻ ZACZĘŁY CZERWIENIE.
17 Czerwca 2026
Ostatnio dodane tematy:
Kim jest pszczelarz, a kim posiadacz uli?
30 Maja 2026
Apilarnil/czerw trutowy - jako surowiec
22 Kwietnia 2026
Aneta Strachecka: Pozwólmy pszczołom po prostu żyć
22 Marca 2026
Przełożenie pszczół z ula drewnianego do styropianowego
10 Marca 2026
Bartnik Postępowy: Rady dla początkujących. List na marzec (1932.03)
10 Marca 2026