Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

Czy pszczoły gryzą? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 10443

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Sylwek

2014-04-17 10:48:33

Spotkałem się z określeniem, że pszczoły gryzą. To jasne, że pszczoły żądlą no ale... Jak inaczej potraktować szczypanie?

michal1972

2014-04-18 10:22:56

Pszczoły nie gryzą. Szczypią żuwaczkami. Nie jest to specjalnie bolesne, w przeciwieństwie do użądlenia.

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:30:07

czepiacie sie slowek, pszczoly zadla, a to ze pruboja czasem siatke gryzc czy szczypac to juz inna kwestia :P

pszczelarka78

2014-05-05 08:35:46

widzę, że panowie dalej się droczą ze sobą :P

mati

2014-05-07 08:42:20

weście sie za cos powarznego. pszczoly zadla i zadlic bendom a gryźc to mogom komary

pszczelarka78

2014-05-12 13:49:09

Pszczoły bezżądłowe gryzą na przykład, przeczytałam w artykule na Portalu Pszczelarskim dotyczącym Melipon

blondynekkrk

2014-05-13 07:40:29

A no zgadza się! Sprawdziłem i jest taki artykuł! http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/130/pszczoly_bezzadlowe_-_melipony.html

mati

2014-12-18 12:42:41

no ale to som pszczoly bezzadlowe a nie pszczoly wystepujace w polsce

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Pierniczki na miodzie

Ogórki z miodem

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem