Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

Pszczoła kaukaska Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2397

Zaloguj się aby obserwować temat

marcinpasieka

2018-10-08 20:41:55

Proszę o opinie kolegów o pszczole kaukaskiej ?
Na małe pożytki ?

blondynekkrk

2018-10-21 07:45:21

A dlaczego nie chcesz rodzimych ras?

Kryspin

2021-03-07 18:04:35

Witam .Jaką rasę pszczół wybrać ? Każda rasa pszczół ma swe wady i zalety. Wiele też zależy od pożytków na danym terenie.Na jaką konkretnie się zdecydować to bardzo trudne pytanie. Z mojego doświadczenia też kilka krotnie eksperymentowałem. W moim przypadku wszystkie cechy zaspakaja rasa BUCKFAST. Wczesny rozwój wiosenny.Bardzo dobra na wczesne pożytki,jak wierzba,klon, rzepak.

KamilaPa

2021-05-12 13:04:19

U nas króluje krainka. Kaukaska raz tak zakitowała gniazdo że strach. Nigdy więcej :)

Weź udział w dyskusji:




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Kasa fiskalna - czy sprzedając miód musisz ją mieć?

Obowiązki pszczelarza na koniec roku podatkowego