Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

Pszczoła kaukaska Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4202

Zaloguj się aby obserwować temat

marcinpasieka

2018-10-08 20:41:55

Proszę o opinie kolegów o pszczole kaukaskiej ?
Na małe pożytki ?

blondynekkrk

2018-10-21 07:45:21

A dlaczego nie chcesz rodzimych ras?

Kryspin

2021-03-07 18:04:35

Witam .Jaką rasę pszczół wybrać ? Każda rasa pszczół ma swe wady i zalety. Wiele też zależy od pożytków na danym terenie.Na jaką konkretnie się zdecydować to bardzo trudne pytanie. Z mojego doświadczenia też kilka krotnie eksperymentowałem. W moim przypadku wszystkie cechy zaspakaja rasa BUCKFAST. Wczesny rozwój wiosenny.Bardzo dobra na wczesne pożytki,jak wierzba,klon, rzepak.

KamilaPa

2021-05-12 13:04:19

U nas króluje krainka. Kaukaska raz tak zakitowała gniazdo że strach. Nigdy więcej :)

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasteczka lekko miodowe

Żurawina z miodem i wanilią

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Ogórki z miodem

Pierogi z kaszą jaglaną, jabłkami i miodem

Bigos z miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem

Serniczki z malinami i miodem