Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

TEDx o pszczołach - Kamil Baj [video] Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2362

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-07-27 07:21:24

Wystąpienie Kamila Baja z Pszczelarium w powszechnie znanym wydarzeniu, tj. TEDx Warsaw:

michal1972

2016-08-31 21:21:45

Powiem szczerze, że pan Kamil choć robi niesamowitą karierę (sukces Pszczelarium i rola w pierwszym polskim filmie o pszczołach) to niestety mówcą (w porównaniu do innych osób występujących w konwentach TED) jest, w mojej ocenie, dość słabym. To da się wypracować i wierzę, że nad tym się skupi. Mówi z sensem, choć bardzo upraszcza rzeczywistość. Moim zdaniem mógłby się nieco bardziej przyłożyć. Mimo to bardzo trzymam kciuki za dalszy rozwój pszczelarstwa miejskiego oraz za pana Kamila - niewątpliwą polską ikonę tego nurtu pszczelarstwa.

blondynekkrk

2016-09-12 21:11:13

@michal1972 może masz rację, ale jak mało kto pan Baja jest medialną postacią i robi kawał dobrego dla pszczelarstwa. Dzięki niemu coraz więcej osób wie czym się różni pszczoła od osy i że pszczoły są pożyteczne i warto o nie dbać (z takim przesłaniem był przecież film, w którym grał jedną z czołowych ról).

arek

2016-11-12 15:32:07

Dla mnie to występ nic nie wnoszący i trochę reklama siebie, ale też kiepska. Abstrahując od tego, że cenię sobie to co robi pan Kamil na co dzień.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem