Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Biologia pszczół

Dokarmianie pszczół w styczniu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 8608

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

factis

2014-01-05 22:55:26

Powiedzcie mi proszę co mam robić. Pszczoły od jakiegoś czasu zaczęły robić obloty. Czy mam się czegoś obawiać? Czy powinienem zacząć je dokarmiać?

Lukasz_Baniak

2014-01-06 16:57:53

Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymał. Możesz spowodować, że matki zaczną się czerwić. Co zrobisz wtedy, gdy sypnie śniegiem? Cierpliwość popłaca.

WILK

2014-01-06 19:42:21

Ja również nie polecam podkarmiać o tej porze roku

mlody_pszczelarz

2014-01-06 21:05:01

no wlasnie, jest to problematyczne, ale trzeba zdac sie na nie

blondynekkrk

2014-01-07 11:37:41

No a jakby podkarmiał i okazało się, że będzie śnieg nie sypnie? Czy wyjdzie na tym lepiej?

eryk16

2014-01-08 08:33:50

Też bym sugerował poczekanie. Kto wie może aura pozwoli na jakieś awaryjne sprawdzanie pokarmu? Tymczasem bardziej bym się obawiał o wilgoć w ulu...

pszczelarka78

2014-01-09 21:55:32

Stosunkowo nie ma za wiele opadów, jest sucho, więc raczej o to bym się nie obawiała. Nie wiem niestety jak w innych rejonach kraju.

emil

2014-01-09 21:59:12

Nie ma póki co ryzykować. Jestem zwolennikiem nie przeszkadzania pszczołom w tym czasie. Podkarmianie może zaburzyć zimowlę.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Bigos staropolski na winie z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom