Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Kiedy wysiewa się facelię błękitną? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1775

Zaloguj się aby obserwować temat

tomekatomek1999

2015-08-28 19:14:21

Różne rzeczy w internecie piszą. Może tu pokryją się jakieś informacje? Wysiew facelii błękitnej - kiedy, oto jest pytanie.

Bolo

2015-08-30 20:59:35

Wiosną, im wcześniej tym większa miododajność ...

blondynekkrk

2015-09-12 09:52:41

Tutaj masz odpowiedź: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/49/facelia_blekitna_-_roslina_miododajna.html

Sorry, że tak późno ale jakoś przeoczyłem ten temat ;)

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek