Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Syrop Ambrosia - karma dla pszczół z buraka cukrowego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3910

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2015-06-07 09:37:31

Znalazłem też reklamę syropu Ambrosia i też się dzielę. Może komuś się przyda.

"Syrop Ambrosia jest płynną gotową karmą z wyważonym spektrum rodzajów cukrów (fruktoza, glukoza, sacharoza) na bazie cukru buraczanego najwyższej jakości.

Wysoka zawartość fruktozy zapobiega tworzeniu się kryształów w plastrach. Syrop jest odporny na mikrobiologiczne psucie.

Idealny skład spektrum rodzajów cukrów gwarantuje optymalne wykorzystanie składników odżywczych przez pszczoły.

Stężenie składników odżywczych / wartość pokarmowa wynosi ok. 72,7%. 1kg (lub 1litr) syropu Ambrosia odpowiada 0,73kg cukru kryształ.

Skład Ambrosia:
- glukoza 27-30%
- fruktoza 33-40%
- maltitriosa 0%
- maltoza 0%
- sacharoza 32-36%"

Weź udział w dyskusji:


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXII Krakowskie Miodobranie

Szkolenie pszczelarskie w Boguchwale 2016

XXXII Wojewódzki Dzień Pszczelarza w Jabłonowie Pomorskim

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich