Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Nawłoć w 2014 roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3974

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

michal1972

2014-08-10 16:30:24

Nie wiem jak Was ale ja się osobiście bardzo cieszę z "żółtych pól" za oknem. Mówię oczywiście o nawłoci. Po tak nieudanym początku sezonu miodowego jest szansa na podreperowanie budżetu.

Lukasz_Baniak

2014-08-12 08:49:58

Michale, słychać szelest banknotów rozwijających się na zewnątrz. Też uważam, że nawłoć może pomóc zniwelować "straty" które ponieśliśmy w tym roku. Jeszcze ewentualnie później facelia. Pożyjemy - zobaczymy. Żeby tylko wreszcie przestało padać. Bo jak będzie deszcz, to się wszyscy obejdziemy smakiem.

blondynekkrk

2014-08-15 13:08:52

Jak ostatnio jechałem na dolny śląsk to tam takich roślin jest pełno. A jak nawłoć "stoi" pod względem miodności?

banan

2014-08-16 13:17:24

to prawda, teraz na polach lezacych odlogiem mozna przyuwazyc zolte kwiatki. taka pora roku. z tego co wiem niewielu pszczelarzy jest nastawionych na taki pozytek. nie wiem tylko czemu.

factis

2014-08-16 20:24:06

Cieszy oj cieszy. Pierwszy raz w historii mojego pszczelarzenia muszę przyznać, że jestem grubo pod kreską tego co planowałem zarobić.

emil

2014-08-16 23:57:39

Zobaczymy, zobaczymy jak z nawłocią będzie. Noce się już zaczęły robić zimne. No, ale jeśli pogoda się wykrystalizuje, to może coś będzie. Bo tam gdzie nie ma gryki jest źle. Nie ma co ukrywać.

michal-trabka

2014-08-21 11:28:18

No a przecież jest jeszcze facelia, jak nawłoć nie da tego co powinna. Nie ma chyba jeszcze powodów do paniki i płaczu.

mati

2014-08-24 11:17:13

sie ladnie zapowiada ale pogoda nie spszyja za bardzo bo co chwile leje deszcz. jak dobze pojdzie to bedzie najlepszy porzytek w tym roku

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

Pierniczki z miodem na święta - wersja 2

Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych