Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Jaki pożytek w 2014 r. Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 4004

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

emil

2014-04-09 15:41:27

No ja już mam plany - 3 różne lokalizacje, 3 pasieki stacjonarne. A między nimi tylko przewożenie odkładów. Zobaczymy co los pokaże, ale wiem, że rzepak, facelia, gryka oraz nawłoć będzie w jednej z nich. Akację z rowów właśnie mi wycinają "przy bazie zimowej", więc może być gorzej. Zobaczymy jak się w tym roku spisze lipa i sady. Mniszek też już zaczyna kwitnąć. Mam nadzieję, że będę miał ponad 10-12 różnych miodów z tych trzech pasiek :)

blondynekkrk

2014-04-10 14:02:43

Czyli zarobek Ci się piękny Emilu szykuje! To w następnym sezonie będą 4 lokalizacje?

michal1972

2014-04-14 08:46:50

Różnorodność pożytków zawsze sprawia, że się wychodzi na plus. Ja już mam swój wiek i nie mam siły na zabawę w pasiekę wędrowną. A szkoda, bo czasem widzę miejsca, gdzie moje pszczółki miały by raj na Ziemi.

banan

2014-04-16 08:34:05

no ale jakies planowanie musi byc przeciez. ja w tym roku oddales pasieke mojemu przyjacielowi. mam dostac polowe miodu ktory wykreci i po polowie dzielimy sie kosztami. przykra sprawa ale trzeba sie wziac za zaleglosci. a tak nie chcialem zostawiac moich pszczolek...

Sylwek

2014-04-17 10:51:44

Teraz rzepak a później to zobaczy się. Wszystko zależy jak się dogadam z rolnikami.

mlody_pszczelarz

2014-04-21 13:19:15

u mnie ponoc malo gryki jest posianej, ale na rzepak czesc udalo mi sie wywiesc

Lukasz_Baniak

2014-09-23 08:38:38

I teraz można odświeżyć temat. Co kolegom w tym roku poprawiło humor, a co nie? Byłem nastawiony na grykę i nic z niej nie wziąłem, za to o dziwo spadzią się uraczyłem, choć o tym nawet nie marzyłem.

factis

2014-11-21 09:41:30

Łukaszu, Ty się uraczyłeś czy klienci?:) Oczywiście miód wielokwiatowy, tak jak co roku u mnie króluje. Z resztą tak jak u wszystkich pszczelarzy. Spadź a i owszem, rzepak też. Nie mogę narzekać choć wiadomo, mogło być i lepiej.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio na forum:

Współpracują z portalem:

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016