Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Apiinhalacja - gdzie szukać informacji? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3451

Zaloguj się aby obserwować temat

KON

2015-05-30 22:01:46

Witam wszystkich, dołączam do Szanownego Towarzystwa i zaczynam przygodę z pszczołami. Bardzo zainteresował mnie temat apiinhalacji czyli leczenie powietrzem z ula. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie można szukać informacji na ten temat. Czy są jakieś wydania książkowe lub kursy. Jak się to odbywa i czy są jakieś przeciwwskazania. Z góry dziękuję.

blondynekkrk

2015-06-02 07:59:40

O kursach to ja nie słyszałem. Na tym portalu jest chyba tylko ten artykuł na ten temat: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/178/powietrze_ulowe.html

blondynekkrk

2015-06-02 18:15:44

Pardon, jeszcze dzisiaj pojawiła się informacja o pielgrzymce, na której będzie stoisko dot. apiterapii. Myślę, że tam też będzie można znaleźć jakieś informacje nt. apiinhalacji :)

Link do wydarzenia: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/766/pielgrzymka_pszczelarzy_z_mazowsza_do_sanktuarium_matki_bozej_pocieszenia_w_czerwinsku_nad_wisla_-_2015.html

michal1972

2015-06-04 11:34:10

@KON podobno w Gospodarstwie Pszczelim Bartnik można skorzystać z domku, w którym można wygodnie usiąść i się relaksować i inhalować przy dźwiękach pszczół. Myślę, że tam także można uzyskać więcej informacji. O książkach i kursach nie słyszałem, ale nie wykluczam, że coś takiego jest.

Lukasz_Baniak

2015-06-05 11:37:16

@michal1972, z tego co wiem to w ogóle u Bartnika można za darmo skorzystać z zabiegów inhalacyjnych.

@KON, sorry że nie pomogę ale żadnej książki wyłącznie nt. apiinhalacji nie widziałem.

michal-trabka

2015-06-11 12:59:05

Znalazłem w internecie namiary na osoby, które zajmują się apiterapią. Może one Ci podpowiedzą?

API-EKO-ZDROWIE DR N. MED. JERZY GALA

33-370 Muszyna, ul. Słoneczna 6
tel. 018 471 87 82
tel. domowy dr Jerzego Gali 018 441 58 96

ARKADIA-GISSA CENTRUM MEDYCYNY NATURALNEJ, DR JAN GIZA

24-120 Kazimierz Dolny, ul. Krakowska 25
tel./fax 081 881 00 84, 0691 024 500

Dane znalazłem na forum miesięcznika pszzcelarstwo

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Apiterapia praktyczna dla laika i medyka

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Biały miód leśny z Mount Oku

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Jak uzyskać finansowanie projektu korzystając z platformy crowdfundingowej Polak Potrafi?

Projekt Bzykająca Przyczepka Edukuje

Projekt Bzykająca Przyczepka