Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Nalewka z mola woskowego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 61759

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

tomasz301

2015-01-13 21:20:50

Dziękuję wszystkim za wspólną dyskusję.

pozdrawiam

tomasz301

2015-01-14 21:48:05

Post Sciprtum
Dzisiaj podesłano mi artykuł o tym ,jakie choroby wywołują pasożyty w ciele człowieka i chyba nie pomylę się, jeżeli stwierdzę, ze enzymy zawarte w nalewce własnie likwidują ochronne białka pasożytów pomagając organizmowi powrócić do harmonii.Wiem też, ze są firmy które oferują usuwanie pasożytów promieniowaniem. http://ziolowe.otwarte24.pl/99,Do-poczytania-koniecznie-ZWALCZANIE-PASOZYTOW

factis

2015-01-15 11:27:39

@tomasz301, od momentu kiedy napisałeś informację na forum o tejże nalewce, zrobiłem mały rekonesans wśród znajomych. Okazuje się, że jeden z nich wie o czym napisałeś. Ma rodzinę na Ukrainie i kiedyś w prezencie dostał taką nalewkę ale w postaci malutkiej buteleczki (jakby po kroplach miętowych). Co prawda nie pamięta czy kiedyś odważył się tego skosztować i nie wiem co się z tą butelką stało, ale pamięta że rodzinka bardzo to sobie zachwalała.

tomasz301

2015-01-15 22:37:09

factis, masz rację, niektórzy producenci sprzedają tam te krople w formie ułatwiającej dozowanie.Za kilka dni dotrą do mnie robaczki z Allegro i drżyjcię wszystkie niedoskonałości ciała ludzkiego.Zamierzam kupić spirytus nalewkowy 60% i dodać nieco spirytusu 95% aby uzyskać około 75 %, wszystko pod kontrolą alkoholomierza.

tomasz301

2015-01-15 22:50:47

Jeszcze mała uwaga, otóż przypomnę, że alkoholomierz służy do pomiaru stężenia czystego alkoholu , a nie nalewek.Jak określić zawartość alkoholu w nalewkach ?Zajrzyjcie na strony:
http://www.wino.org.pl/index.php?
option=com_content&task=view&id=219&Itemid=134
http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=11362

Sylwek

2015-01-16 18:53:13

Dużo ciekawych informacji. Czekam z niecierpliwością na wynik prac :)

eryk16

2015-01-17 13:42:22

@tomasz301 albo gdzieś przeoczyłem albo nie było informacji. W jakim naczyniu przechowywać nalewkę? Czy musi być szczelnie zamknięta?

tomasz301

2015-01-17 23:41:20

naczynie ze szkła i najlepiej ciemnego. Najprościej jest użyć niepotrzebną butelkę z syropów i ziołowych wyciągów sprzedawanych w aptekach i sklepach zielarskich.Dla wygody użytkownika taka buteleczka powinna mieć w szyjce wsadzony dozownik kropli.

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Apiterapia na problemy ludzi i zwierząt

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta