Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Nalewka z mola woskowego Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 60445

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

tomasz301

2015-01-13 21:20:50

Dziękuję wszystkim za wspólną dyskusję.

pozdrawiam

tomasz301

2015-01-14 21:48:05

Post Sciprtum
Dzisiaj podesłano mi artykuł o tym ,jakie choroby wywołują pasożyty w ciele człowieka i chyba nie pomylę się, jeżeli stwierdzę, ze enzymy zawarte w nalewce własnie likwidują ochronne białka pasożytów pomagając organizmowi powrócić do harmonii.Wiem też, ze są firmy które oferują usuwanie pasożytów promieniowaniem. http://ziolowe.otwarte24.pl/99,Do-poczytania-koniecznie-ZWALCZANIE-PASOZYTOW

factis

2015-01-15 11:27:39

@tomasz301, od momentu kiedy napisałeś informację na forum o tejże nalewce, zrobiłem mały rekonesans wśród znajomych. Okazuje się, że jeden z nich wie o czym napisałeś. Ma rodzinę na Ukrainie i kiedyś w prezencie dostał taką nalewkę ale w postaci malutkiej buteleczki (jakby po kroplach miętowych). Co prawda nie pamięta czy kiedyś odważył się tego skosztować i nie wiem co się z tą butelką stało, ale pamięta że rodzinka bardzo to sobie zachwalała.

tomasz301

2015-01-15 22:37:09

factis, masz rację, niektórzy producenci sprzedają tam te krople w formie ułatwiającej dozowanie.Za kilka dni dotrą do mnie robaczki z Allegro i drżyjcię wszystkie niedoskonałości ciała ludzkiego.Zamierzam kupić spirytus nalewkowy 60% i dodać nieco spirytusu 95% aby uzyskać około 75 %, wszystko pod kontrolą alkoholomierza.

tomasz301

2015-01-15 22:50:47

Jeszcze mała uwaga, otóż przypomnę, że alkoholomierz służy do pomiaru stężenia czystego alkoholu , a nie nalewek.Jak określić zawartość alkoholu w nalewkach ?Zajrzyjcie na strony:
http://www.wino.org.pl/index.php?
option=com_content&task=view&id=219&Itemid=134
http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=11362

Sylwek

2015-01-16 18:53:13

Dużo ciekawych informacji. Czekam z niecierpliwością na wynik prac :)

eryk16

2015-01-17 13:42:22

@tomasz301 albo gdzieś przeoczyłem albo nie było informacji. W jakim naczyniu przechowywać nalewkę? Czy musi być szczelnie zamknięta?

tomasz301

2015-01-17 23:41:20

naczynie ze szkła i najlepiej ciemnego. Najprościej jest użyć niepotrzebną butelkę z syropów i ziołowych wyciągów sprzedawanych w aptekach i sklepach zielarskich.Dla wygody użytkownika taka buteleczka powinna mieć w szyjce wsadzony dozownik kropli.

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Bigos z miodem

Sałatka z kalafiora z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower! w Polsce i za granicą

Enactus WSZiB i Portal Pszczelarski

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 1.

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą