Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Co można zrobić z miodu poza kremem? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 7550

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

banan

2014-05-27 09:31:06

to ze krem mozna zrobic to juz wiem bo wyczytalem na tym portalu. co jeszcze poza kremem mozna zrobic z miodu? uprzedze, wiem ze nalewki i innego typu napoje alkoholowe.

blondynekkrk

2014-05-28 08:56:33

Tak szczerze powiedziawszy to chyba poza spożywczymi rzeczami to się nic nie da zrobić...

blondynekkrk

2014-05-28 08:57:10

Ah! Wiem, leki można! :) Ale to samemu raczej się tego nie zrobi.

michal1972

2014-05-30 09:05:54

A widzisz, miałem napisać, że trunek... Tak w ciemno. Oczywiście, że można robić leki, jest tego na bardzo dużo. Tylko zastrzegam, że produkcja leków jest usystematyzowana w prawie. Dlatego nie każdy może się tym zajmować na skalę masową. Dla własnych potrzeb nikt ci tego nie zabroni,

emil

2014-05-30 18:14:28

Widzę, że nawet jak temat zaczyna się od kremu to kończy na nalewce :)

blondynekkrk

2014-06-03 12:44:54

Hahah no tak to już jest w naszej Polsce ;)

marcin

2014-06-29 19:08:38

Myślę, że wszystko zostało już wskazane. Oczywiście kwestia produkcji leków to kompletnie inna sprawa. Jeżeli jednak chodziłoby Ci o kwestię miodu jako słoika miodu, to myślę, że można miód traktować jako wyszukany prezent oraz ozdobę kuchni.

factis

2015-03-24 10:35:25

Miód można także wykorzystać jako składnik odżywki do włosów, gdy ktoś ma suche włosy :)

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie