Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Jak leczą się pszczelarze? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5015

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2016-11-28 09:54:27

Hej!

Z czystej ciekawości chciałbym spytać, czy jako pszczelarze, leczycie się miodem i innymi produktami pszczelimi? Czy codziennie, prewencyjnie, pijecie wodę z miodem?

tulipan

2016-11-28 21:47:01

do blondynka codziennie pijępropolis z niewielką ilością cukru pije ten szlachetny środek zprzyjemnością polecam i tobie

tulipan

2016-11-28 21:48:51

w naszych ulach jest 70 procent zawartości apteki

mati

2016-11-30 17:49:22

tak miód rozpuszczony w wodzie karzdego dnia i ciesze sie zdrowiem juz bardzo dlugo polecam

blondynekkrk

2016-12-02 21:41:05

Słyszałem kiedyś takie stwierdzenie, że każdy pszczelarz zabiera lekarzom pracę :) Ja tak dopytałem z ciekawości. Sam miód praktykuję prawie że do wszystkiego. Nalewki, domowe leki. Np. teraz gdy byłem chory piłem mleko z masłem, czosnkiem i łyżką miodu. 2 dni i po chorobie :)

Antoni

2017-08-08 09:15:28

Naturalnymi sposobami. Sam codziennie od kilku lat piję z rana wodę z miodem, a wieczorem popijam pierzgę wodą i cieszę się wspaniałym zdrowiem! Nie trzeba żadnych farmaceutyków, wystarczy zdrowie z pasieki.

mati

2018-02-17 12:45:37

no wlasnie, w rosji to maja pomysly. gdzie sie da wodke lub spirytus uzyc to uzywaja, inny swiat

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Ostatnio dodane posty:

Rój pszczół w domu, pomocy!
28 Września 2023

27 Września 2023

26 Września 2023

26 Września 2023

25 Września 2023

Pierzga - kolor
15 Września 2023

Ostatnio dodane tematy:

25 Września 2023

Pierzga - kolor
15 Września 2023

Chore pszczoły
27 Sierpnia 2023

Krzyżówka europejskich pszczół z afrykańskimi trutniami sposobem na skutki zmian klimatycznych
04 Sierpnia 2023

Karmienie lipcowe nowe rodziny
13 Lipca 2023

Najaktywniejsi w tym tygodniu:

1. Elisa: 3

2. blondynekkrk: 1

3. tulipan: 1

Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Ciasteczka imbirowe z miodem

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich