Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Jak leczą się pszczelarze? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 7399

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

blondynekkrk

2016-11-28 09:54:27

Hej!

Z czystej ciekawości chciałbym spytać, czy jako pszczelarze, leczycie się miodem i innymi produktami pszczelimi? Czy codziennie, prewencyjnie, pijecie wodę z miodem?

tulipan

2016-11-28 21:47:01

do blondynka codziennie pijępropolis z niewielką ilością cukru pije ten szlachetny środek zprzyjemnością polecam i tobie

tulipan

2016-11-28 21:48:51

w naszych ulach jest 70 procent zawartości apteki

mati

2016-11-30 17:49:22

tak miód rozpuszczony w wodzie karzdego dnia i ciesze sie zdrowiem juz bardzo dlugo polecam

blondynekkrk

2016-12-02 21:41:05

Słyszałem kiedyś takie stwierdzenie, że każdy pszczelarz zabiera lekarzom pracę :) Ja tak dopytałem z ciekawości. Sam miód praktykuję prawie że do wszystkiego. Nalewki, domowe leki. Np. teraz gdy byłem chory piłem mleko z masłem, czosnkiem i łyżką miodu. 2 dni i po chorobie :)

Antoni

2017-08-08 09:15:28

Naturalnymi sposobami. Sam codziennie od kilku lat piję z rana wodę z miodem, a wieczorem popijam pierzgę wodą i cieszę się wspaniałym zdrowiem! Nie trzeba żadnych farmaceutyków, wystarczy zdrowie z pasieki.

mati

2018-02-17 12:45:37

no wlasnie, w rosji to maja pomysly. gdzie sie da wodke lub spirytus uzyc to uzywaja, inny swiat

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zostań bohaterem pszczół

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll